Kırmızı eti ziyan etmeyin - Lokum gibi pişmesi için mutlaka içine bunu ekleyin

Kırmızı et pişirirken lokum gibi olmasını sağlamak çok kolay. Bazı aşçılar et kavurma yaparken hep bu tarifi uyguluyor. İşte et pişirirken bilmeniz gereken teknik.

Kırmızı eti ziyan etmeyin - Lokum gibi pişmesi için mutlaka içine bunu ekleyin

Kırmızı et fiyatları tırmanışa geçmiş durumda. Vatandaşlar bu yüzden et pişirirken lokum gibi olmasını istiyor. Aslında lokum gibi et pişirmek hiç zor değil.

MADEN SUYUYLA ET KAVURMA

Maden suyu kullanarak etinizin lokum gibi pişmesini sağlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

*1 kg dana kuşbaşı
*1 şişe maden suyu
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz

TARİFİ;

* Tavayı önce ısıtalım. Isınan tavanın içerisine kuşbaşı doğranmış etimizi ekleyelim ve rengi dönüp kendi suyunu çekinceye dek güzelce kavuralım.

* Et suyunu çektikten sonra maden suyunu ekleyelim. Karıştırdıktan sonra tereyağını ve zeytinyağını ilave edip üzerine bir kapak kapatarak etler yumuşayıncaya dek iyice pişirelim.

Kırmızı eti ziyan etmeyin - Lokum gibi pişmesi için mutlaka içine bunu ekleyin - Resim : 1

*Etimiz suyunu çektikten sonra tuzunu serpip biraz daha karıştıralım ve ocaktan etimizi alalım.

*Maden suyu sayesinde etiniz lokum gibi pişmiş olacak.

Küçük bir lezzet sırrı daha;

Öte yandan lokum gibi et pişirmek için Hürriyet'te de bir bilgi paylaşıldı; Etin marine edilmesi de lokum gibi olmasına yardımcı olacaktır. Süt, zeytinyağı ve baharatlarla marine ederek dilediğiniz kıvamda ve lezzetli bir et elde edebilirsiniz. Ayrıca marine ederken süt kullanırsanız, etiniz daha da yumuşak olacaktır. Eti buzdolabında çıkarır çıkarmaz pişirmeyin. Etin oda sıcaklığında olması büyük önem taşır. Bu yüzden dondurulmuş etlerle yapılan kavurma pek lezzetli olmaz.

Etiketler
Kırmızı et