Canan Karatay önermişti.. Bilim insanları doğruladı! En faydalı bitkiymiş

Canan Karatay tarafından önerilen besinler arasına biri daha eklendi. Daha önce ''Kelle Paça, Zeytinyağı, Lahana'' gibi şeylerin tüketilmesini öneren Canan Karatay şimdide Işgın'ı öneriyor.. Işgın meğer dünyanın en faydalı bitkilerindenmiş.

Canan Karatay önermişti.. Bilim insanları doğruladı! En faydalı bitkiymiş

Işgın otu, halk arasında yayla muzu, rebes, uşgun gibi isimlerle bilinmektedir. Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğu illerinde bolca tüketilmektedir. C vitamini açısından zengin olan bitki kahverengi ve kırmızımsı kanatlıdır. Işgın otunun mucizeleri saymakla bitmiyor.

Işgın otuyla ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik!

Işgın otu, Mayıs ve Haziran aylarında yetişmektedir. Meyvesi, geniş kırmızımsı ve kahverengi kanatlı olup, üç köşeli bir yapıya sahip bir bitkidir.

Afrodizyak özelliğe de sahip bu bitki kansere karşı koruyucu bir kalkandır. Kabızlık sorunuyla da savaşır.

Canan Karatay önermişti.. Bilim insanları doğruladı! En faydalı bitkiymiş - Resim : 1

İştah açma özelliğine sahip olan bitki, kişinin kendini zinde ve dinç hissetmesini sağlayan mucizevi bir besin deposudur. Kırışıklıkları gideren ve cildi yenileyen bu harika bitki, aynı zamanda da yaşlanmanın da önüne geçebilmektedir.

CANAN KARATAY'DA ÖNERMİŞTİ

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda Işgın otunun bir çok faydası ortaya çıkarıldı. Işgın otunda sadece C vitamini yer almıyor. Bu otun içerisinde bilim insanlarına göre A, B1, B2, E ve K vitaminleri de bolca bulunuyor.

Canan Karatay ne demişti?

Prof. Dr. Canan Karatay, ışgın yemeği hakkında şu açıklamalarda bulundu:’ “Üzerine yumurta gelince dünyanın en sağlıklı yemeğidir. Bir kere antioksidan, vitamin, C vitamini dolu.”

Işgının kalp dostu bir yemek olduğundan bahseden Karatay, ışkının sadece kalp dostu bir yiyecek değil aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin üzerinde de etkileri olan bir yiyecek olduğunu sözlerine ekledi.

IŞGIN YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler

-4-5 kök ışkın
-1 tane soğan
-Bir miktar sıvıyağ
-2 tane yumurta
-Bir tutam tuz

IŞGIN YEMEĞİ TARİFİ

1.adım: Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun.


2.adım: 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin.


3.adım: Işgınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynak: Milliyet : Gerçek Gündem

Etiketler
Canan Karatay