KYK kredi faizlerinin silinmesine ilişkin yeni gelişme

Son dakika haberi... Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borç faizlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık KYK borç faizlerinin silindiğini duyurdu.

KYK kredi faizlerinin silinmesine ilişkin yeni gelişme

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtları ve borç faizleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 ögrencinin KYK borç faizlerinin 27 milyar liralık borcunun kaldırıldığı açıkladı.

KYK BORÇ FAİZ SİLME İŞLEMİ NASIL SORGULANIR?

Kasapoğlu, ayrıca öğrenim kredisi yapılandırma (KYK borç faizlerinin) işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibarıyle e-devlette başladığını ve GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu.

VERGİ DAİRESİNE DEVREDİLMİŞ KYK BORÇLARIN FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Kasapoğlu, vergi dairesine bildirilen borçlar için de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak çalıştıklarını belirterek, “Bu çalışmayla da borçluların taksitlerine tekabül eden endeks tutarlarını bildirdik ve ödenmeyen taksitlerden bu endeks tutarları da tahsil edilmeyecek. Kredi geri ödemeleriyle ilgili bu süreci takip etmek isteyenler için an itibarıyla e-devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi ve bu süreci de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Gerek internet bankacılığı üzerinden gerekse Ziraat Bankası ATMlerinden endeksi kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler. Yeni düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
KYK faizlerinin silinmesi Mehmet Muharrem Kasapoğlu Faiz Kredi