Japonya penaltılara takıldı; Çeyrek final biletini Hırvatistan aldı

Önce Almanya'yı, ardından İspanya'yı mağlup edip grup lideri olarak son 16'ya kalan Japonya, Hırvatistan'la berabere kaldığı maçta penaltılarda kaybetti. Çeyrek final biletini Hırvatistan aldı.

Japonya penaltılara takıldı; Çeyrek final biletini Hırvatistan aldı

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Japonya, yeni 'sürpriz' şansını son anda kaybetti. Hırvatistan, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Japonya'yı penaltılarla devirdi ve çeyrek finale yükseldi.

Hırvatistan’ın golünü 55’inci dakikada Ivan Perisic kaydederken, Japonya’nın golü ise 43’üncü dakikada Daezen Maeda’dan geldi. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada çeyrek finalisti belirlemek için seri penaltı atışlarına gidildi.

Hırvatistan’da Vlasic, Brozovic ve Pasalic golleri atarken, Livaja penaltı atışından yararlanamadı. Japonya’da ise Minamino, Mitoma ve Yoshida’nın kullandığı penaltıları kaleci Livakovic kurtardı, Asano ise penaltı atışını gole çevirdi.

Hırvatistan’da Ivan Perisic, 55’inci dakikada attığı gol ile Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları'nda çıktığı karşılaşmalarda toplam 10 gol atarak Davor Suker’in bu iki organizasyonda elinde bulundurduğu 9 gollük rekorunu kırdı.

Öte yandan Perisic, Japonya’ya attığı gol sonrası Davor Suker’in Dünya Kupaları’nda attığı 6 gole de ortak oldu. Ivan Perisic, bir üst turlarda bir gol daha atması durumunda Dünya Kupası’nda Hırvatistan formasıyla en çok gol atan oyuncu olacak.

Hırvatistan’ın çeyrek finaldeki rakibi günün bir diğer karşılaşması olan Brezilya-Güney Kore maçının galibi olacak.

Etiketler
Japonya Hırvatistan Almanya İspanya