İlk Adım Geldi! İsrail Takımı Organizasyondan Men Edildi
İsrail'in profesyonel bisiklet takımı Israel-Premier Tech, Giro dell’Emilia yarışından men edildi. Kararın güvenlik gerekçesiyle alındığı belirtildi.
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
İtalya’da düzenlenecek Giro dell’Emilia bisiklet yarışında İsrail’in Israel-Premier Tech takımı organizasyondan çıkarıldı. GS Emilia Başkanı Adriano Amici, kararın sporcuların ve seyircilerin güvenliği için alındığını belirterek, “Çok fazla tehlike vardı” dedi. 4 Ekim’de Bologna’da yapılacak yarış, İsrail takımının yokluğunda gerçekleştirilecek.
Bu karar, İsrail’in spor dünyasında ilk kez büyük bir organizasyondan men edilmesi anlamına geliyor. Bu adım, son dönemde FIFA’ya yöneltilen "İsrail’i uluslararası futbol turnuvalarından men edin" çağrılarını da yeniden gündeme getirdi.
Kaynak: NTV Spor
BM'den FIFA ve UEFA’ya Kritik İsrail Çağrısı!Spor
FIFA'da Yeni Dönem... Efsaneler Irkçılığa Karşı BirleştiSpor
UEFA ve FIFA'dan Rusya ve İsrail konusunda 'ikircikli' tavırSpor