Haas, Michael Schumacher'in oğlu Mick ile yollarını ayırıyor

Formula 1 ekiplerinden Haas’ta Alman pilot Mick Schumacher ile yola devam edilmeyeceği, yerine ise Hülkenberg’in getirildiği açıklandı. Schumacher, hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Haas, Michael Schumacher'in oğlu Mick ile yollarını ayırıyor

Formula 1 takımlarından Haas, kadrolarında yer alan Mick Schumacher’in gelecek sezon takımda yer almayacağını ve yerine Nico Hülkenberg’in yarışacağını açıkladı.

35 yaşındaki Hülkenberg, tekrar yarışacağı için mutlu olduğunu ifade ederken, takımdan gönderilen Alman pilot Schumacher ise, "Hayal kırıklığına uğradığımı gizlemeyeceğim, fakat yine de bana bu fırsatı verdikleri için Haas’a ve Ferrari’ye teşekkür ederim. Zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşasam da Formula 1’de bir yeri hak ettiğimden eminim. Gride geri dönmek için savaşacağım" diye konuştu.

Nico Hülkenberg

Mick Schumacher aynı zamanda 7 kez dünya şampiyonu olmuş Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in oğlu. Tarihin en iyi pilotlarından biri olarak görülen Michael Schumacher 2013 yılında İsviçre'de kayak yaparken geçirdiği kaza nedeniyle ağır yaralanmıştı.

Dünyaca ünlü yarıştı, doktorlar tarafından yapay komaya sokulmuş ve aylarca komada kalmıştı. Yaklaşık 1 yıl sonra hastaneden çıkan ve evinde tedavisi devam eden Alman pilotun tekerlekli sandalyede olduğu, iletişim kurmakta zorluk yaşadığı, konuşamadığı, hafızasının iyi olmadığı belirtilmişti. Schumacher’in sağlık durumu hakkına ailesi basına detaylı bilgi vermemeyi tercih ediyor. Tedavisi aradan geçen yaklaşık 8 yıla rağmen hala devam eden Schumacher’in son halinin stabil olduğu biliniyor.

Şu anda 52 yaşında olan Schumaer, ailesiyle birlikte İsviçre'nin Gland kentinde yaşıyor. Ailesi F1 efsanesinin fotoğraflarını paylaşmıyor ve tedavi süreci büyük bir gizlilik içinde devam ediyor.

Mick Schumacher

MİCK SCHUMAER

Kaynak: İHA

Etiketler
Formula 1