Ahmet Ağaoğlu: Efsanemizi kaybettik, acımız çok büyük

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Özyazıcı'nın vefatıyla ilgili açıklama yapan başkan Ahmet Ağaoğlu, "Değerlerimizi, efsanelerimizi birer birer kaybediyoruz. Acımız, üzüntümüz büyük" dedi.

Ahmet Ağaoğlu: Efsanemizi kaybettik, acımız çok büyük

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübü efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Trabzonspor'un internet sitesinde yer alan mesajda Ağaoğlu, "Efsanemizi kaybettik, acımız çok büyük. Ahmet Suat Özyazıcı hocamız ömrüne çok büyük başarılar sığdırmış, adını kulübümüzün tarihine altın harflerle yazdırmış ender futbol adamlarından biridir. Hocamız sadece Trabzonspor için değil Türk futbolu için de çok önemli bir isimdi, önemli bir değerdi. Trabzonspor’un bu noktaya gelmesinde çok büyük emekleri olan bir spor adamıydı" ifadelerini kullandı.

Özyazıcı'nın Trabzonspor'a katkısının kupalarla sınırlı olmadığını belirten Ahmet Ağaoğlu, "Trabzonspor’un ardı ardına kazanmış olduğu üç şampiyonluk sürecinde hem kadronun kurulmasında hem de oyun sisteminin oluşturulmasında; Trabzon’a, Trabzonspor’a özgü futbol anlayışı ile kulübümüzü başarıdan başarıya koşturan o efsane yılların ana aktörlerinden bir tanesiydi. Tabii ki rahmetli Özkan Sümer ile birlikte. İki yıl önce yine efsanelerimizden Özkan Sümer hocamızı kaybetmiştik. Şimdi de Ahmet Suat Özyazıcı hocamız aramızdan ayrıldı" ifadelerini kullandı.

"Değerlerimizi, efsanelerimizi birer birer kaybediyoruz. Her iki ismin de futbola yaptıkları katkılar saymakla bitmez" diyen Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle 1970’li yılların başında uyguladıkları modern futbol anlayışı ile fark yarattılar. Trabzonspor’u bu şekilde başarıya ulaştırdılar. Futbol anlayışları Türk futboluna da örnek oldu. 1980’lerin başından itibaren Türk futbolunun gelişmesinde hocalarımız oyun felsefeleri önemli rol oynamıştır. Ahmet Suat hocamızı maalesef bugün ebediyete uğurlamış bulunuyoruz. Acımız, üzüntümüz büyük. Camiamıza, ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Depremin acısını içimizde yaşamaya dahi fırsat bulmadan böyle bir üzüntülü haberle karşı karşıya kaldık."

Etiketler
Trabzon Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu