Gianni Infantino'dan VAR açıklaması

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, FIFA Futbol Zirvesinde açıklamalar yaptı.

Gianni Infantino'dan VAR açıklaması

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, FIFA Futbol Zirvesinde açıklamalar yaptı.

Infantino, VAR'la ilgili "Maç kaybettiğinizde başkasının hatası olduğunu düşünürsünüz.

Eskiden hakemin suçuydu, şimdi VAR'ın suçu. Kaybedenin hiç suçu olmuyor. Genelde hakemleri eleştiriyorlar, şimdi de VAR'ı. Suçlamak alışkanlık olarak yaptığımız bir şey" derken 3 Temmuz süreciyle ilgili de konuştu.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Türkiye'nin büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Infantino, Shangri-La Bosphorus Otel'de FIFA'ya üye 47 federasyonun başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen FIFA Futbol Zirvesi'nin son gününde basın toplantısı düzenledi.

Habertürk'ün aktardığına göre; Türkiye'nin sahip olduğu imkanlarla Dünya ve Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek bir ülke olduğunu belirten FIFA Başkanı, "Türkiye daha önce de şampiyonalara adaylığını koydu.

Çok rekabetçi adaylıkları vardı. 2024 için de Türkiye'nin adaylığı çok etkileyiciydi. Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak. Türkiye'ye Dünya Kupası'na aday olmasını tavsiye edemem ama ne kadar çok aday olurlarsa bundan memnuniyet duyarım.

Son Dünya Kupası ile gerçekten adil ve şeffaf bir adaylık süreci organize edebileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Kapalı kapılar ardında değil açık bir şekilde bu sürece katılmaları çok önemli. Çünkü yeni FIFA böyle." ifadelerini kullandı.

Etiketler
FIFA Futbol