İsmail Kartal'a veda edildi: Ali Koç'tan 'Fenerbahçe'den 1 kuruş alacağım yok' açıklaması

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısında, teknik direktör İsmail Kartal'a veda edildi. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Fenerbahçe Kulübü'nden 1 kuruş alacağım yoktur" dedi.

İsmail Kartal'a veda edildi: Ali Koç'tan 'Fenerbahçe'den 1 kuruş alacağım yok' açıklaması

Fenerbahçe Kulübü'nün 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısı başladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, yüksek divan kurulu başkanı Uğur Dündar ve üyeler katıldı.

Başkan Ali Koç, toplantıya futbol takımındaki görevi sona eren teknik direktör İsmail Kartal ile geldi. Bu sırada üyeler, uzun süre İsmail Kartal'ı alkışladı ve lehine tezahüratta bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan yönetici Fethi Pekin, 761 katılımcının bulunduğunu ifade etti. Olağan mali genel kurulda divan başkanlığına Talat Yılmaz, oy birliğiyle seçildi. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Toplantı, 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporunun okunması, görüşmeler ve 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporunun ibrası ile devam etti.

6 MİLYAR 190 MİLYON LİRA BORÇ

Fenerbahçe Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık itibarıyla borcunun 6 milyar 190 milyon lira olduğu duyuruldu.

Fenerbahçe Kulübü Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, 31 Aralık 2021 itibarıyla kısa vadeli yükümlülüklerinin 1 milyar 885 milyon lira, uzun vadeli yükümlülüklerin ise 4 milyar 305 milyon lira olduğunu söyledi.

Vodina, toplam borcun ise 6 milyar 190 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Mehmet Vodina, 2021 yılında dönen varlıkların 917 milyon, duran varlıkların ise 1 milyar 374 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

“1 KURUŞ ALACAĞIM YOK”

Kurulda konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kulüp olarak siyasetin içine çekildiklerini söyleyen Koç, “Bizi zorla siyasetin içine çekiyorlar. Hiç alakası olmayan Cumhurbaşkanımızın adını kullanıyorlar. Bunu TFF seçimlerinden bir kez daha göreceğiz.” dedi.

Ali Koç ayrıca kulübe yaptığı maddi yardımlarla ilgili "Bazıları 'Başkanın borcu ne olacak? diyor. Beni çok kırıyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü'nden 1 kuruş alacağım yoktur. Lütfen bunu bir daha gündem getirmeyin. Bir gün 'Kulübün, bana şu kadar borcu var' dersem, beni ihraç edin. Bunları konuşmaktan utanıyorum.” diye konuştu. Koç devamında, “Bu parayı geri isteyeceğimi düşünenlere yazıklar olsun. Niyetimi bilip, bunu bana karşı kullananlara yazıkların olsun. Defterlerde o tutarların gözükmesinin tek sebebi, vergi düzenlemesidir.” ifadelerini kullandı.

(AA)

Etiketler
Ali Koç Fenerbahçe İsmail Kartal Kartal