Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi final maçında Real Madrid, 59. dakikada Vinicius Junior'un attığı golle kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvası Şampiyonlar Ligi'nin finalinde, İngiltere'nin Liverpool ve İspanya'nın Real Madrid takımları karşı karşıya geldi.

Final maçı 36 dakika geç başladı. UEFA'dan yapılan açıklamada, stadyum dışında yaşanan yoğunluk sebebiyle taraftarların içeriye giremediği ve yoğun trafik nedeniyle bazı taraftarların maça gelemediği belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta oynanan maça Liverpool Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago; Salah, Diaz, Mane ilk 11'iyle çıktı.

Real Madrid ise Courtois Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Valverde, Vinicius Junior ve Karim Benzema ile maça çıktı.

İlk yarının son dakikalarında Real Madrid'den Karim Benzema'nın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. İki takım soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

59. dakikada gelişen Real Madrid atağında sağ kanattan Valverde'nin ceza sahasına ortasında şutunu çeken Vinicius Junior topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda iki takımda pozisyonlardan yararlanamayınca Real Madrid şampiyon oldu.

Etiketler
Real Madrid