Burak Elmas Galatasaray'ın teknik direktörünü açıkladı: Yardımcılık için görüştük ancak...

Fatih Terim ile yolların ayrılması spor gündeminde yerini korurken Burak Elmas NEF Stadyumu'nda merak edilen konular hakkında açıklama yaptı.

Burak Elmas Galatasaray'ın teknik direktörünü açıkladı: Yardımcılık için görüştük ancak...

Galataray'da Burak Elmas yönetimi Süper Lig'de kötü gidişatın faturasını Fatih Terim'e kesti.

Terim ile yolların ayrılmasının ardından Başkan Burak Elmas NEF Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı.

Burak Elmas, Fatih Terim ile yolların ayrılması sonrasında teknik direktör olarak uzun yıllar Pep Guardiola'nın yardımcılığını yapan ve daha önce Fatih Terim'in yardımcısı olması öngörülen Domènec Torrent ile anlaşıldığını açıkladı.

Burak Elmas'ın açıklamaları şöyle oldu:

AHMET ÇALIK'IN VEFATI

Bugün maalesef çok acı bir haber aldık. Eski sporcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve Konyaspor camiasına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

"CEP TELEFONUMU YAYINLAMIŞLAR"

Sosyal medyada benim cep telefonumu yayınlamışlar. Sabahtan beri birçok arama ve mesaj geliyor. Bu, Galatasaray başkanlık makamına hakarettir.

"TORRENT İLE YARDIMCILIK İÇİN GÖRÜŞTÜK, TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN ANLAŞTIK"

Fatih hocamız doğru söylemiş. Işıtan Gün'ün yaptığı görüşmeyle ilgili bir bilgisi yok ama ben böyle bir ismin bana geldiğini söyledim.

Domenec Torrent ile yardımcılık için görüştük ancak gelişmeler sonrasında teknik direktörlük için anlaştık.

Uzun vadede bu görevi yapacak kişilerle görüştüm. Tüm görüşmelerin sonunda en uygun kişinin Domenec Torrent olduğuna karar verdim.

"GEÇMİŞİ DE ÇOK BAŞARILI"

Planlar değişmedi, uygulayacak kişi açısından farklı kararlar verebiliriz. Bir karar verdik, sebebiyle ilgili bir açıklama yapmayı uygun görmüyorum.

Alınan karara ve Galatasaray'a faydasına bakmak lazım. Torrent, son derece kuvvetli bir kişilik. Geçmişi de çok başarılı. Geçmişte çalıştığı kişilerle de görüştüm. Son derece bilgi birikimi olan bir hoca.

"BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ"

Herhangi bir seçim kararı almayı düşünmüyorum.

Endişe veya kaygı duymadan, bazen de çok zor kararlar alarak yolumuza devam edeceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz.

"GÜVENOYU GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"

Hocamız çok iyi bir Galatasaraylı. Kendisi nasıl uygun görürse, en uygununu yapar. Ondan sonra, zarar verip vermediğini... Neler söyleyeceğini bilmiyorum. Bu çok afaki bir soru. Öyle bir şey olursa konuşabiliriz.

Daha 7 aylık bir yönetimiz. Geçmiş seçimden çıkan bazı adayların daha 2. ayda yeni seçime hazırlandıklarını biliyoruz. Galatasaray esastır. Güvenoyu gerektirecek bir durum yok. Mekanizmalar da bellidir.

GALATASARAY'IN TRANSFER GÜNDEMİ

Galatasaray'ın çok ciddi bir yükümlülüğü var. Bankalarla yapılan anlaşma gereği. Yeni bir transfer getirip bir makyaj yapmak adına, Galatasaray'ın gelecekteki mali tablolarını bozacak hamleler asla yapmayacağız. Transferi bazı maddi kriterler belirleyecek gerekirse transfer yapmayız.

Transferde çıkan bütün "Şu şu kadar teklif etti" haberlerinin tamamı yalan. Birkaç oyuncumuza birkaç kiralama teklifi geldi ama ciddi bir teklif henüz yok. Kulübümüzde dışarıya çok fazla bilgi taşıyan kişi var. Hatta çok fazla bilgi akışı var ki, ben kendimden dahi şüpheleniyorum. Bu konuda bir takım kötü alışkanlıklar oluşmuş. Bunu engellemek için çalışıyoruz.

Torrent ile ben görüştüm. Yanımda da birden çok yetkin arkadaşlarımın katılmalarını rica ettim. Benim teknik detaya girmem doğru olmaz. 6 ay çalışmak için hiçbir hoca böyle bir görevi kabul etmez. Kısa süreli bir şey değil. Torrent, uzun vadeli bir tercih.

Etiketler
Fatih Terim Galatasaray Saray