Lazio'nun İtalyan futbolcusu İmmobile, Altın Ayakkabı ödülünün sahibi oldu

Lazio'nun İtalyan golcüsü Ciro Immobile, Avrupa'da en çok gol atan oyuncunun kazandığı Altın Ayakkabı ödülünü Roma'da düzenlenen törenle aldı.

Lazio'nun İtalyan futbolcusu İmmobile, Altın Ayakkabı ödülünün sahibi oldu

Serie A'da 2019-20 sezonunda attığı 36 golle hem İtalya'da hem de Avrupa'da en çok gol atan futbolcu olmayı başaran 31 yaşındaki Lazio'lu futbolcu Ciro Immobile, ödülüne kavuştu.

İmmobile için Roma Belediyesinin tarihi Giulio Cesare Salonu'nda düzenlenen törende, Immobile'nin geçen sezon attığı 36 gol gösterildi. Daha sonra Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi ve Lazio Kulübü Başkanı Claudio Lotito, Immobile'ye Altın Ayakkabı Ödülü'nü takdim etti.

''Tek başıma kazanabileceğimi hiç düşünmedim''

Törende konuşan İmmobile, ''Bu ödülü tek başıma kazanabileceğimi asla düşünmedim. Tüm takımın gurur duyması ve bu ödülün kazananı olarak hissetmesi gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

İmmobile Lazio taraftarlarına ithafen de '' "Altın Ayakkabı'yı sadece fotoğraflardan görmüştüm, bu kadar yakından görmek büyük mutluluk. Son derece heyecanlıyım çünkü isminizin büyük oyuncularla yan yana olması son derece gurur verici bir şey. Ayrıca böyle bir ödülü bu salonda almak da heyecan verici. Taraftarlarla bir başka olabilirdi. Bu ödülü statta beni izleyemedikleri için acı çeken taraftarımıza ithaf ediyorum'' sözlerini sarf etti.

Etiketler
İtalya Futbol Lazio Roma