Yalçın Granit son yolculuğuna uğurlandı

88 yaşında hayatını kaybeden Türkiye basketbolunun efsane ismi Yalçın Granit için Galatasaray kulübünde tören düzenlendi. Granit, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yalçın Granit son yolculuğuna uğurlandı

88 yaşında hayatını kaybeden Türkiye basketbolunun efsane ismi Yalçın Granit için Galatasaray kulübünde tören düzenlendi. Granit, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye basketbolunun efsane isimlerinden Yalçın Granit, son yolculuğuna uğurlandı.

Pazar günü 88 yaşında yaşamını yitiren Granit için Galatasaray Kulübü’nde bir tören düzenlendi. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı yöneticiler ile Basketbol Takımı Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ve oyuncular törende hazır bulundu.

Törende konuşan Mustafa Cengiz, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

‘NE SÖYLESENİZ EKSİK KALIR’

"Ne söyleseniz eksik kalır. Beraber çok sohbet ettik. Yalçın Ağabey soyadı gibi bir adamdı. Soyadına bu kadar yakışan bir insan olur... Biz Galatasaray ve Türk spor gelenekleri içinde büyüdük. Yalçın Ağabey'e Türk sporuna yaptığı büyük katkılar nedeniyle saygılıydık, Galatasaraylı olduğu için ayrıca saygılıydık. Çok rafine, kalite bir insandı. Onunla beraber çalışmayı çok isterdim. Bir de mülkiyeli ağabeyim Mesut Yılmaz'ı anmak istiyorum. O da sadece Galatasaraylı değildi. Siyaset adamlığından devlet adamlığına evrilmeyi kanıtlayan bir ağabeyimizdi. Onun da ailesine sabırlar diliyorum. Her ikisini de rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum.”

Yalçın Granit'in cenazesi, Zincirlikuyu Camisi'nde yapılan törenin ardından Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Efsane basketbol adamının cenaze törenine, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Aydın Örs, Turgay Demirel gibi spor dünyasından birçok isim katıldı.

YALÇIN GRANİT HAKKINDA

17 Eylül 1932'de dünyaya gelen Granit, kısa süren aktif basketbol yaşantısında birçok ilke imza atarak adını altın harflerle Türkiye basketbol tarihine yazdırdı.

Basketbol oynadığı dönemde Avrupa basketboluna da damga vuran Granit, özellikle Darüşşafaka ve Galatasaray'ın basketbol tarihlerinde önemli bir yer tutuyor.

Darüşşafaka'da eğitim alan Yalçın Granit, bu kurumda basketbol kulübünün kurulmasında öncülük etti. Sarı-kırmızılı camiayla, kulübün kurucu başkanı Ali Sam Yen sayesinde tanışan Granit, Galatasaray'ın basketbolda 1950'li yıllarda elde ettiği "Yenilmez Armada" unvanında takımın önemli ismi oldu. Granit, sadece 25 yaşına kadar oynadığı basketbolda kulüp takımlarındaki başarısını, A Milli Takım'a da yansıttı. Darüşşafaka'da eğitim alan Yalçın Granit, bu kurumda basketbol kulübünün kurulmasında öncülük etti. Sarı-kırmızılı camiayla, kulübün kurucu başkanı Ali Sam Yen sayesinde tanışan Granit, Galatasaray'ın basketbolda 1950'li yıllarda elde ettiği "Yenilmez Armada" unvanında takımın önemli ismi oldu.

Granit, sadece 25 yaşına kadar oynadığı basketbolda kulüp takımlarındaki başarısını, A Milli Takım'a da yansıttı.

Erken yaşta aktif basketbolu bırakan Granit, kurucularından olduğu Darüşşafaka'nın yanı sıra Galatasaray, Beyoğluspor, İTÜ ve Eczacıbaşı'nda da başantrenörlük yaptı.


Etiketler
Bolu Galatasaray Saray Türkiye