Almanya Futbol Federasyonu'ndan takdir toplayan 'Katar' kararı

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller, “Almanya Futbol Federasyonu olarak, kadın haklarına saygı duymayan ülkelerde gerçekleştirilecek turnuvalara milli takımlarımızı göndermeyeceğiz." dedi.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan takdir toplayan 'Katar' kararı

Almanya Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Fritz Keller’in ilk hamlesi, dünyada büyük ses getireceğe benziyor.

Birçok sivil toplum örgütü tarafından alkışlanan Fritz Keller’in aldığı radikal karar, 2022 Dünya Kupası’nı düzenleyecek Katar’ı da kapsayan birçok ülkeyi ilgilendiriyor.

Kadın hakları konusunda spor alanında en büyük adımlardan birini atmaya hazırlanan Almanya, Fritz Keller’in açıklamasının ardından Dünya Kupası’na katılmayabilir.

Fritz Keller, Almanya’nın Die Welt dergisine yaptığı açıklamada “Almanya Futbol Federasyonu olarak, kadın haklarına saygı duymayan ülkelerde gerçekleştirilecek turnuvalara milli takımlarımızı göndermeyeceğiz. Kadın haklarına saygı duymayan ülkelerde futbol oynamayacağız” sözleri ile kararını duyurdu.

Kadın haklarının tartışmaya kapalı bir konu olduğunu belirten Fritz Keller “Federasyon olarak birçok problemi tartışarak çözmek zorundayız. Her kesimi memnun edecek bir çözüm bulmalıyız. Ancak bizim için pazarlık yapmaya açık olmayan değerler de var. Örneğin kadın hakları” diyerek kararında ne kadar ciddi olduğunun altını çizdi.

Bu durum, Katar’ın 2022 yılına kadar kadın hakları konusunda adım atmaması durumunda, Almanya’nın Dünya Kupası’nda yer almayacağı anlamına geliyor.

Katar’da eşi izin vermeyen kadın çalışamıyor ve erkeğin birden fazla eşinin olması (Çok eşlilik) yasal.

Etiketler
A Milli Takım Almanya Futbol Kadın hakları