Oliver Kahn, Çin’de kaleci yetiştirecek

Dünyaca ünlü kaleci Oliver Kahn, Çin’de kaleci yetiştirip yeni yetenekler keşfedecek.

Oliver Kahn, Çin’de kaleci yetiştirecek

Dünyaca ünlü kaleci Oliver Kahn, Çin’de kaleci yetiştirip yeni yetenekler keşfedecek.

Beijing Spor Üniversitesi’nde de ‘konuk profesör’ olarak ders verecek olan Kahn, Çin’in futbolda ilerlemek için doğru yolda olduğunu belirterek “Çin, esas gelişimin içeriden olduğunu anlamış durumda ve bu alana yatırım yapıyor” dedi.

Eski Alman milli futbol takımı kalecisi Oliver Kahn, Çin’in dünya çapında bir futbol ülkesi olma hayalini gerçekleştirmesine katkıda bulunacak. Beijing Spor Üniversitesi’ne konuk profesör olarak davet edilen dünya kupasını da kazanmış bulunan kaleci Kahn, Çin’in futbol konusunda doğru yolda olduğunu belirterek “Çinliler esas gelişmenin içeriden kaynaklanacağını anlamış durumdalar” dedi.

Çinli kalecilerin yetişmesi ve antrenmana tabi tutulması konusunda ‘profesör’ Kahn ve dört yıl önce kurmuş olduğu firma Goalplay önemli yardımda bulunacak. “İyi bir kaleci takım için yaşamsal önemdedir” diyen Kahn, ülkelerin bu gerçeği gittikçe daha çok kavradığını açıklıyor.

Çin’in ulusal takımının maçlarını izleyen Kahn, eğer iki kaleci hatası olmamış olsa Çin’in, kalifikasyon grubundan çıkarak, 2018’de Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’na katılmış olabileceğini de belirtiyor.

Çin Başkanı Xi Jinping’in de bizzat bir futbol meraklısı olduğu ve ‘dünya çapında oynayabilen ve rekabet gücüne sahip bir futbol takımı oluşturmak için çaba gösterilmesini’ istediği biliniyor. Kahn’a göre konjonktür, Çin futbolu için hiç bu kadar iyi olmamıştı. Çin için bundan sonraki en önemli hedef, 2022’de Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılmak. Kahn, Çinlilerin bu alanda çok hırslı olduklarını belirtiyor. Goalplay ile birlikte Çin’de büyük yetenekler keşfedebileceğine inanıyor. Spor Üniversitesi’ndeki yeni görevi dolayısıyla da, ‘dünyanın en büyük spor üniversitelerinden birinde konuk profesör olmak benim için büyük onur’ diyor ve ekliyor; “Üstelik her zaman 'profesör' olmayı çok istemişimdir.”