TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Belki bu akşam bir KHK çıkar, Süleyman Soylu ortadan kalkar

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı değerlendirmede, "İstismarcı tarikatla, uyuşturucu baronuyla, her türlü suçluyla fotoğrafı çıkıyor. Adı fotoroman Süleyman'a çıkmış birinden bahsediyoruz. Güç göstermeye çalışıyor" dedi.

Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu Sansürsüz programının konuğu olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adının geçtiği iddialar ve Soylu'nun suç örgütü liderleri ile çıkan fotoğraflarını değerlendirdi.

"SÜLEYMAN SOYLU TİPİK ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, " Kendince çeşitli planları var ve uzun süredir güvenlik bürokrasisi içerisinde kendi ekibini yaratma çabası olduğunu biliyoruz. Önce siyasetin bir kuralını söyleyeyim: Dönenler döndükleri yerde daha ortodoks olurlar. Süleyman Soylu bunun tipik örneklerinden bir tanesi. Geçmişte Tayyip Erdoğan'a ettiği hakaretleri Fikret Bey (Fikret Bila) hatırlattı. Fetullah Gülen övgülerini de ben hatırlatmış olayım. Ama bugün gördüğü herkesi, karşısına çıkan her siyasi rakibi FETÖ'cü diye suçlayan birisi" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ ÖMRÜ İMZAYA BAKAN BİRİNDEN BAHSEDİYORUZ"

Erkan Baş, Süleyman Soylu'nun atanmış bir bakan olduğunu ve kaderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde olduğunu anımsatarak; "Kuşkusuz İçişleri Bakanı bir şey yaptıysa memlekette gündem olur ama bir taraftan hem kendisine söylemek hem de kendi duygumu ifade etmek istiyorum. Ömrü imzaya bakan birinden bahsediyoruz. Bütün siyasi ömrü bir imzaya bakıyor. Yarın Tayyip Erdoğan imza atsa ertesi gün dinazorları ve saçları olmayan Melih Gökçek olacak artık. Bu kadar kıymeti. Geleceğe ilişkin, Türkiye'nin geleceğinde bir siyasi figür olarak yer bulamayacağı kanaatindeyim. Bu zat genel başkanlık yaptı 15-16 ay Demokrat Parti'de. Kendisine böyle bir fırsat verildi. Öyle bir yeteneği, öyle bir birikimi, çapı falan yok" değerlendirmesinde bulundu.

"SÜLEYMAN SOYLU'NUN HİÇBİR HÜKMÜ YOK"

Süleyman Soylu'nun suç örgütü liderleri ve tarikat liderleri ile çektirdiği fotoğraflar için, "Didiniyor, uğraşıyor belki bana da bir fırsat doğar' diye bakıyor. Basit bakalım. O kadar suçluyla niye fotoğrafı çıkıyor bunun. İstismarcı tarikatla, uyuşturucu baronuyla, her türlü suçluyla fotoğrafı çıkıyor. Adı fotoroman Süleyman'a çıkmış birinden bahsediyoruz. Güç göstermeye çalışıyor. "Bu tarikat, cemaat, mafya lideri, çete lideri benim arkamda..." Bunlara düşmüş. Bunlar sayesinde ayakta kalabiliyor. Bugün itibariyle hiçbir hükmünün olmadığını düşünüyorum. Kendince bir takım hayalleri vardır. Güneş batarken cücelerin boyları çok uzun gözükür. Öyle yaklaşıyor şu anda ama hiçbir hükmü yok" diye konuştu.

"BELKİ BU AKŞAM BİR KHK ÇIKAR, SÜLEYMAN SOYLU ORTADAN KALDAR"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben Türkiye'nin geleceğinde Süleyman Soylu diye bir figür olmayacağı kanaatindeyim. Belki yarın bile olmayabilir. Belki bu akşam bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkar. Süleyman Soylu ortadan kalkar.

"YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ SAĞLAMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU"

Onun bu çabalarını görelim değerlendirelim ama yapılacak tek şey var Süleyman Soylu ile ilgili onu da söyleyeyim: Fotoğrafları çıkan arkadaşları ile beraber yargı önünde hesap vermesini sağlamak bizim boynumuzun borcu. Bu memleketin aydınlık geleceğini kurmak istiyorsak; suçları var ve bu suçlarla ilgili Süleyman Soylu'nun mutlaka yargılanması gerekiyor. Benim açımdan Süleyman Soylu'nun tek gündemi budur. Bunun dışında gündeme almamak lazım.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Süleyman Soylu Erkan Baş İşçi Tarikat