TBMM'de AKP'li Zafer Işık'ın yumruk attığı İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldı

TBMM bütçe görüşmeleri yine gergin anlara sahne oldu. AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında arbede çıktı. AKP'li Zafer Işık'ın yumruk attığı İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı. Kalp ritmi bozulan ve hayata döndürülen Örs'ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay’ın 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

TBMM'DE YUMRUKLU KAVGA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüye çıktığı sırada AKP’li milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. Aranın ardından tartışma, yumruklaşmaya vardı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında yumruklaşma oldu.

İYİ PARTİLİ HÜSEYİN ÖRS YARALANDI

AKP'li Zafer Işık’ın elindeki yüzük nedeniyle başından yaralanan Örs, aldığı darbeler nedeniyle yere düştü.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturumu yeniden açtığında milletvekillerini uyararak, “Bütün milletvekillerinden gazi Meclis’in usulüne, ona yakışır şekilde hareket etmelerini rica ediyorum. Meclis’te söz atma vardır ama konuşmacının intizamını bozacak şekilde laf atmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Milletvekili arkadaşlarımı uyarmayı da kendime zül sayıyorum” dedi.

İYİ PARTİLİ HÜSEYİN ÖRS'ÜN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Halk TV'nin aktardığına göre Örs'ün kalp rahatsızlığı yumruklu saldırı üzerine tetiklendi. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Hüseyin Örs yoğun bakımda tedavi altına alındı. İYİ Partili Turhan Çömez de Örs'ün saldırıya uğraması nedeniyle hastaneye intikal etti. Örs'ün kalbinin durduğu ve müdahaleyle hayata döndürüldüğü ifade edildi. Çömez, Halk TV editörü Esra Yılmaz'a, Örs'ün hayati tehlikesinin olduğu bilgisini verdi. Meral Akşener'in talimatı üzerine İYİ Partili doktor milletvekilleri hastaneye gitti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gerginliği ANKA Haber Ajansı’na şu sözlerle değerlendirdi: “Alpay Özalan ile Zafer Işık üzerimize geldi. Işık, Hüseyin Bey’e yumruk attı. Hüseyin Bey’in kaşı açıldı yumruktan dolayı. Elinde bir cisim mi vardı, yüzük mü vardı? Herhalde bir şey vardı. AK Parti artık seçim yaklaştıkça, Genel Başkanları nasıl her yerde kendilerinden olmayanlara hakaret ediyor ve saldırıyorsa, şimdi burada da vekillere saldırıyor.”

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ KÜRŞAD ZORLU: UTANÇ VERİCİ BİR GÜN

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun başında yer aldığı heyet, hastaneye yaptıkları ziyaretin ardından Örs'ün durumu hakkında bilgi verdi. İYİ Partili Aylin Cesur, Örs'ün kalp ritminin bozulduğunu ve yapılan müdahale ile kalp ritminin geri döndürüldüğünü ifade etti. Cesur, Örs'e geçtiğimiz yıl kalp pili takıldığını hatırlatarak şu anda yoğun bakımda uyutulduğunu aktardı.

İYİ Partili Kürşad Zorlu, "Utanç verici bir gündür. İnsanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir kez daha görmekte. Hüseyin Bey olayı yatıştırmak adına davranırken AKP'li milletvekili parmağında yüzükle saldırıyor. Hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletin cellatlığına soyunmaktır. İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet anlayışımızla ülkemizi ilgilendiren bütün tartışmalı meselelerle hareket ediyoruz. İktidar seçim öncesi buhranla yapıyor. Milletimizin takdirine bırakıyoruz." dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da hastaneye giderek Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

IŞIK'A CEZA

AKP'li Zafer Işık'a Meclis'ten geçici olarak çıkarılma cezası verildi. Işık, 2 birleşim boyunca Genel Kurul'a katılamayacak.

ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Hüseyin Örs’ün sosyal medya hesabından yazılı olarak yapılan açıklamada Örs'ün sağlık durumuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs, bugün TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında yaşananlar sonrası kalp ritmi bozukluğu ve yüksek nabız nedeniyle rahatsızlık geçirmiş, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastanede tedavi altına alınmıştır.

Sayın Milletvekilimizin sağlık durumu iyi olup, gözlem amaçlı yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir.

Gerek telefonla arayan, gerek sosyal medya aracılığı ile bizlere ulaşan, yanımızda olup dualarını esirgemeyen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Sayın Milletvekilimiz bu tedavi sürecinde doğal olarak telefonlara cevap verememektedir.”

Etiketler
TBMM İYİ Parti Hastane