Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilişkin yaptığı açıklamada ''Kendi içlerinde rekabette bizi basamak olarak kullanmak haksızlıktır'' ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç yıl önce, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde konuşmuş, İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesi dahil, yaşanan olayları eleştirerek, ''Sadece üç ayda, 13 bin oydan 806 bin oya çıkan bir farkla bedel ödeten bir halk var'' demişti.

İmamoğlu'nun bu sözleri üzerine ise İçişleri Bakanı Soylu, ''Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek'' ifadelerini kullanırken; İmamoğlu da yanıt olarak ''31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır'' sözlerini sarf etmişti.

İMAMOĞLU'NA CEZA ÇIKTI, SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İmamoğlu'nun 'ahmak' diyerek YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hapis ve siyasi yasak cezası çıkarken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ilk açıklamasını Ankara'da yaptı.

Muhalefetin kendilerini 'basamak' olduğunu iddia eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Müteahhitlik yaparak büyümedim. İlçe seçim kurularında büyüdüm ben. 1984 seçimini de bilirim, referandumları da bilirim. Seçim kurularının içerisinde büyüdüm. Kim iptal eder? Yüksek Seçim Kurulu iptal eder. Bu ayıp bir şeydir. Bir hakaret etmişsiniz. Hukuk da bir cevap vermiş. İstinafı var Yargıtay'ı var. Ama bunu şunu şöyle yaptılar. Niye yapayım? Sen zaten tarihin en kötü belediye başkanısın. Yargıya saygı duymak lazım. Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Biz yapsak çarmıha gererler. Bunlar Bizans oyunudur. Buna Bizans oyunu deriz, bizi basamak olarak kullanarak siyasallaştırmaya çalışan, elde edeceği pozisyonlar için ortaya çıkarılmış bir süreçtir.
Etiketler
Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu Hapis cezası