Soylu, HDP'li Turan'ı hedef aldı: Elini kaldırma terörist bozuntusu terbiyesiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ı hedef alarak 'terörist' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'a, "Elini kaldırma, elini kaldırma, terörist bozuntusu terbiyesiz. Otur aşağıya, niye ayağa kalkıyorsun, hadi gelsene Askeri suçluyorsunuz, polisi suçluyorsunuz. Terörist." dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, 2015'ten bu yana HDP il, ilçe binaları ile mitinglerine 338 fiziki saldırının gerçekleştiğini, bu saldırıların bir kısmının yaralanmayla bir kısmının ölümle sonuçlandığını ve HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in ayağının, basın açıklaması sırasında kolluk kuvvetlerince üç yerinden kırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Dede'ye, "İftira atıyorsun, siz bastınız ayağına. Siz kırdınız." karşılığını verdi. Bu sırada ayağa kalkan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ın Soylu'ya tepki göstermesi üzerine gerginlik çıktı. Soylu, Turan'a, "İndir elini, otur yerine. "Elini kaldırma, elini kaldırma, terörist bozuntusu terbiyesiz. Otur aşağıya, niye ayağa kalkıyorsun, hadi gelsene Askeri suçluyorsunuz, polisi suçluyorsunuz. Terörist." karşılığını verdi.

Karşılıklı laf atmaların sürmesi üzerine, Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AKP Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, HDP milletvekillerini, yerlerine oturmaları konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Soylu, bu sırada HDP'li Turan'a, "İndir o elini, otur yerine terörist. Askeri, polisi suçlamayın." dedi.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer, uyarısını yineledi. Koçer, kendisinden adil olmasını isteyen HDP milletvekillerinin sakin olmalarını istedi. Yenişafak muhabiri Burak Doğan'ın paylaştığı görüntülerde, İçişleri Bakanı Soylu, HDP'li vekillere yönelik ifadelerde bulunuyor.

Etiketler
Mersin Süleyman Soylu TBMM