Adalet Bakanı Bozdağ'dan Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili açıklama

Bozdağ, seçimlerin öne çekilmesi ve Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesine yönelik tartışmalara dair açıklama yaptı. Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı Anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisi AKP'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etti. Seçimlerin öne çekilmesi, Erdoğan'ın Anayasa'ya göre, yeniden aday olamayacağı tartışmalarını alevlendirdi.

Muhalefetten ve hukukçulardan, Anayasanın, Erdoğan'ın yeniden adaylığına engel olduğu açıklamaları geldi.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün katıldığı bir programın ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bozdağ, "Şu anda yapılacak seçim ikinci seçimdir. Cumhurbaşkanı'mız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci cumhurbaşkanı olarak adaydır ve ikinci adaylığıdır. Kaldı ki bunun yorumunu yapanlar, yürürlük maddesine baktığında, Anayasa'nın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesinin, çok net bir şekilde 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor" dedi.

Bakan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı Anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur. Hukuk uydurma yerine herkes seçime çalışsın, meydanda rekabetimizi yapalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Etiketler
Bekir Bozdağ Adalet Bakanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı