MHP, zincir marketleri hükümete karşı operasyon yapmakla suçladı

İktidarın ekonomideki kötü gidişata yönelik görmezsen gelme çabaları sürerken bütçe görüşmelerinde MHP'li Muharrem Varlı marketlerin hükümete yönelik algı operasyonu sürdürdüğünü ileri sürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre enflasyon kasım ayında aylık bazda yüzde 3,51 artarken, yıllık enflasyon yüzde 85,51'den yüzde 84,39'a düştü. Öte yandan ekim ayında yüzde 157'yi aşan yıllık üretici enflasyonu kasım ayında yüzde 136,02 oldu. Aylık bazda ise üretici fiyatları bu dönemde yüzde 0,74 arttı.

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) kasım ayında yüzde 4,24 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 170,70 olarak gerçekleşti. Yılbaşından bu yana artış ise yüzde 125,43 oldu.

MHP YİNE MARKETLERİ SUÇLADI

AKP iktidarı artan enflasyon nedeniyle kötü ekonominin sorumluluğunu üstlenmeyerek günah keçisi aramış ve zincir marketler fiyat istikrarsızlığının sorumlusu olarak kamuoyuna gösterilirken iktidar ortağı MHP'nin zincir marketlere yönelik açıklamaları sürüyor.

"HÜKÜMETE KIZGINLIK ARTIYOR"

MHP'liler zincir marketlerin ekonomik gerçekleri çarpıttığını iddia ederken bu defa MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde zincir marketlerin iktidara karşı operasyon yürüttüğünü iddia etti.

MHP'li Muharrem Varlı, "Elbette ki dar gelirli insanlarımızı korumak adına zincir marketlerin denetimi sıklaştırılmalıdır. Zincir marketlerin denetimi sıklaştırılmalıdır, bazı terör örgütleriyle bağlantıları var mıdır dediğimizde ses farklı yerlerden gelmeye başlıyor. Biz dar gelirlinin yanındaysak, dar gelirliyi korumak istiyorsak; belediyelerin, hükümetin, hepimizin birlikte gıda ile ilgili yapmış oldukları artışları kontrol etmemiz, bunun arkasında durmamız lazım" diye konuştu.

MHP'li Varlı, "Her gün yeni zam, her gün etiket değişikliği doğru şeyler değil. İnsanlarımızda hem bıkkınlık yaratıyor, hem de insanlarımızın nefretini ve hükümete olan kızgınlığını artırıyor. Buran hükümete dolaylı etki yapılmak isteniyor. Algı oluşturulmak isteniyor. Bunun önüne geçmemiz lazım" dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Enflasyon MHP Market Operasyon