Meclis'te yine aynı sahneler: Başkanvekili dayanamadı "Susun artık" diyerek oturuma ara verdi

Görüşmeleri yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar, milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı ve bağırmamaları yönünde defalarca uyarıda bulundu. Akar’ın uyarılarının dikkate alınmaması üzerine “Susun artık ya” diyerek oturuma ara verdi.

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün, Meclis’te AKP’li Zafer Işık’ın saldırısına uğramasının ardından yoğun bakımda tedavi görmesi, bu seneki Bütçe Görüşmeleri’ne damgasını vuran olay oldu.

Bugün yapılan Bütçe Görüşmeleri’nde kürsüye çıkan AKP’li Mustafa Elitaş, “Soylu’ya materyal fırlatılması doğru bir hadise değildir. İYİ Parti’li 30 milletvekili 4 kişilik AK Parti sırasına saldırıyor. Hüseyin Örs’e geçmiş olsun dileklerimi de iletiyorum. Milleti yanıltmaya kalkarak olan bir hadiseyi ahlaksızca diye tanımlamak en büyük hatadır. Şehidin bacısına küfredeni siz barındırıyosunuz. Cumhurbaşkanı yardımcısına utanmaz herif diyorsunuz özür dilemiyorsunuz, buradan kalkıp ortaya çıkan bir hadiseyi AK Parti grubunu ve milletvekili arkadaşımızı ahlaksızlıkla suçluyorsunuz. Bu ahlaki bir durum değildir” dedi.

MECLİS BAŞKANI’NA TEPKİ

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, kürsüye çıkarak, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Örs’e yönelik saldırıyı kınamamasına tepki gösterdi.

Tatlıoğlu’nun sözleri AKP’li vekiller tarafından sıklıkla kesildi. Meclis’teki karşılıklı laf atmalarla başlayan gerginlik yerini bağırışlara bıraktı.

“SUSUN ARTIK YA”

Görüşmeleri yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar, milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı ve bağırmamaları yönünde defalarca uyarıda bulundu.

Akar’ın uyarılarının dikkate alınmaması üzerine “Susun artık ya” diyerek oturuma ara verdi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Meclis Kavgalar Meclis bütçe görüşmeleri TBMM Meclis