Meclis'te ölümüne yumruk; sahnede yine Alpay Özalan var! İYİ Partili Örs'ün kalbi tekledi

TBMM Genel Kurulu'nda AKP'lilerin saldırısına uğrayan İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. TBMM'deki gerilimde AKP'li Alpay Özalan yine sahnede. Özalan, AKP'li Zafer Işık'la birlikte gerilimde en önde yer alan isim oldu. Özalan futbol hayatında da şiddetle tanınıyordu.

Meclis'te ölümüne yumruk; sahnede yine Alpay Özalan var! İYİ Partili Örs'ün kalbi tekledi

GERÇEK GÜNDEM /

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay’ın 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

TBMM'de görüşmeler sürerken yaşanan olay ise iktidar milletvekillerinin TBMM'deki davranışlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Genel Kurul'da görüşmeler sürerken İYİ Partili ve AKP'li vekiller arasında başlayan ve oturum arasında süren gerilimi ayırmak isterken hayatını riske atan bir saldırının hedefi oldu.

Olayın tanığı olan İYİ Partili Fahrettin Yokuş, "Alpay Özalan ile Zafer Işık üzerimize geldi. Işık, Hüseyin Bey’e yumruk attı. Hüseyin Bey’in kaşı açıldı yumruktan dolayı. Elinde bir cisim mi vardı, yüzük mü vardı? Herhalde bir şey vardı. AK Parti artık seçim yaklaştıkça, Genel Başkanları nasıl her yerde kendilerinden olmayanlara hakaret ediyor ve saldırıyorsa, şimdi burada da vekillere saldırıyor" ifadeleriyle Hüseyin Örs'ün kalbinin durmasına neden olan saldırıyı aktardı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Örs'ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Meclis'te ölümüne yumruk; sahnede yine Alpay Özalan var! İYİ Partili Örs'ün kalbi tekledi - Resim : 3

Ancak TBMM İdare Amiri ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan daha önce olduğu gibi yine TBMM'de şiddetin uygulayıcılarından biri olarak sahnedeydi. Şiddet geçmişi futbol sahalarında başlayan Özalan, bugünkü kavganın görüntülerinde de yer aldı.

YAKIN ARKADAŞIM DEDİĞİ HAKAN ŞÜKÜR'ÜN BURNUNU 2 KEZ KIRDI!

Alpay Özalan geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde de CHP'li milletvekillerine yumrukla saldırmış ve tarihe geçen bir karenin baş mimarı olmuştu.

Futbol hayatında sert futbolu, öfkeli tavırları ve gereksiz yere kırmızı kart görmesiyle sık sık eleştirilerin hedefi olan Alpay Özalan “yakın arkadaşım” dediği Hakan Şükür’ün burnunu iki kez kırmış, 1998’de Beşiktaş-Gaziantepspor maçında hakem Ali Uluyol'dan kırmızı kart görünce tekme ve yumruklu saldırıda bulunmuştu.

ASTON VİLLA MACERASI DAVİD BECKHAM İLE TARTIŞMASI NEDENİYLE SONA ERDİ

Alpay Özalan’ın, Aston Villa macerası David Beckham ile yaşadığı tartışma ve şiddet eğilimi nedeniyle sona erdi.

Futbolculuktan sonra teknik direktör olmayı denedi, Şubat 2017 tarihinde 5-1 Manisaspor yenilgisinden sonra Eskişehirspor yönetimi Alpay Özalan ile yolları ayırma kararı aldı.

Alpay Özalan teknik direktörlük kariyerindeki başarısızlığı üzerine siyasete girdi. Alpay Özalan, akıllara Meclis'te faaliyette bulunmaması, Genel Kurul'a geldiği önemli günlerde ise muhalif milletvekillerine saldırması ile akıllara kazındı.

AHMET ŞIK'IN ÜZERİNE YÜRÜYEREK İLK İŞARETİ VERDİ

"Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılacak en ufak bir harekette karşılarında beni bulurlar" diyen Özalan, 23 Temmuz 2018’de, Meclis kürsüsünde konuşan İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın üzerine yürüdü.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında tutuklama kararı verilince, Gergerlioğlu’nu Meclis’ten çıkarmak için saldırıda bulunmak istese de engellemeler nedeniyle başarıya ulaşamadı.

CHP'Lİ VEKİLLERE YUMRUKLU SALDIRI

Özalan 2021 yılının Aralık ayında yapılan İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt vermek üzere kürsüye gelen Özgür Özel, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” ifadesini kullanınca AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel'in üzerine yürüdü. CHP’li milletvekillerine yumruklar savurdu.

Meclis'te ölümüne yumruk; sahnede yine Alpay Özalan var! İYİ Partili Örs'ün kalbi tekledi - Resim : 5

Alpay Özalan futbol hayatındaki gibi şiddet eğilimini sürdürerek demokrasi tarihine kara leke olarak geçmeyi başardı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
TBMM İYİ Parti Meclis Ordu