Kılıçdaroğlu 'İzliyorum, biliyorum' diyerek SPK ve Borsa yönetimine seslendi: 'Doları baskılamak için al-sat yapıyorlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu bankalarının doları baskılamak için al-sat yaptıklarını belirterek; SPK ve Borsa yönetimine seslendi. Kılıçdaroğlu, ''Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 'İzliyorum, biliyorum' diyerek SPK ve Borsa yönetimine seslendi: 'Doları baskılamak için al-sat yapıyorlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Kamu bankalarının doları baskılamak için al-sat yaptıklarını belirten CHP Lideri, ''SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

''Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine Dolar-TL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz.

Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra “emir geldi, yaptım” demek yok. Benden söylemesi.

Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız.

Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar.

SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum.''

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu SPK Borsa