Engin Özkoç'tan Soylu'ya sert sözler: Ben sana mahcupluk ne göstereyim

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Özkoç, "Senin mahcupluğunun bedelini, insanlarımız canıyla ödüyor" dedi.

Engin Özkoç'tan Soylu'ya sert sözler: Ben sana mahcupluk ne göstereyim

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri Bakan Süleyman Soylu'nun katılımı ile başladı.

Soylu'nun sunumunun ardından CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Beceriksiz, suç işleyen, suçu koruyan bir bakanın, mesaisini ve makamının gücünü kara para ilişkilerini, tehdit ve şantaj için kullandığını konuşmanda kendi itiraflarınla tek tek açıklayacağım. Soylu, yaptığın suçlarla hem Anayasa'nın hem de TCK'nın birçok maddesini işleyen dünya tarihinde görülmüş nadir İçişleri Bakanlarındansın. Anayasa'nın 137; TCK'nın 106, 107, 114, 216, 217, 257, 279, 281, 282, 283, 284, 288'inci maddelerini bilerek, isteyerek, milletin gözünün içine bakarak, göstere göstere çiğnedin. Her biri kapsamında işlediğin suçlarla ilgili hâkim karşısında hesap vermen için CHP adına grup başkanı vekili olarak elimden ne geliyorsa onu yapacağım" dedi.

"SUÇLUYU KORUDUN, KOLLADIN"

Soylu'ya sert sözlerle tepki göstermeye devam eden Özkoç, "Ulusal bir kanalda hiç sıkılmadan itiraf ettin. Bir siyasetçi mafya babasından her ay rüşvet alıyor dedin. Vereni de alanı da biliyorum dedin. Adını açıklamadın. Onunla ilgili herhangi bir suç işleminde bulunmadın. Suçluyu korudun ve kolladın. Bütün milletvekillerini ise zan altında bıraktın. Asıl kendi siyasi partinin milletvekillerini de zan altında bıraktın" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA İTİRAF ETTİN"

Özkoç, " Geçen yıl bu komisyonda milletin gözünün içine baka baka itiraf ettin. Kara para aklayıcısı Sezgin Baran Korkmaz'ı nasıl kaçırdığını açıklıkla anlattı. 22 Kasım 2021 tarihli komisyon tutanağı... Şöyle diyorsun; 'Daha ötesini de söyleyeyim Engin Özkoç, biz bir şey yaptık. Devletin bütün kurumlarıyla yukarıdan aşağıya öyle bir karar aldık, meselenin içine öyle bir daldık ki bize kumpas kuranları açığa düşürdük' diyorsun. Yani devletin en üstende, sana bu emri veren Recep Tayyip Erdoğan mıydı? Sen Sezgin Baran Korkmaz'ı açık açık, devletin imkan ve kabiliyetini kullanarak onu yurt dışına kaçırdığını itiraf ettin" dedi.

"NİYE PİS PİS SIRITIYORSUN?"

Soylu'ya yönelik, "Bu Sezgin Baran Korkmaz kim? Niye gülüyorsun, yaptıkların hoşuna mı gidiyor, niye pis pis sırıtıyorsun" diyen Özkoç, "ABD Maliyesi'ni dolandıran adamların kara parayı Türkiye'ye gönderdikleri kişi; ABD'de tüm adamlar yakalandı ve Korkmaz'ın ismini verdi. Türkiye'de dört ayrı mahkeme, Korkmaz'ın mal varlıklarına el konulması için karar aldı. Yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Bir el düğmeye bastı. Senin itirafına göre Soylu'nun kendi eliydi. Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlığı üzerindeki tedbir ve yurt dışına çıkma yasağı aniden kaldırıldı. Yani Adalet Bakanlığı'nı işin içinde bulundurdunuz" diye belirtti.

"İNSANLARIMIZ CANIYLA ÖDÜYOR"

Özkoç, "Geçen sene Soylu, burada terörü bitirdik dedi. Yahu hiç sıkılmadan bu sene de daha yeni bomba patlamışken aynı sözleri burada söyledi. Oysa yıl başından bu yana 88 askerimiz, 17 polisimiz 105 evladımızı teröre şehit verdik. Teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz dedin. Kuş uçurtmuyoruz dedin. Az önce de yine aynı sözleri söyledin. Öyleyse nasıl oluyor da bir kadın terörist güvenlik unsurlarının ve istihbaratın en güçlü olduğu Afrin’den elini kolunu sallayarak Türkiye’nin sınırlarını geçti? 1200 kilometre yol alıp da geldi İstanbul’a? Evli gibi gözüktüğü bir kişiyle tekstil atölyesinde işe girdi? Daha sonra defalarca bombayı koyacağı yerde keşif yaptı? Günü geldiğinde birlikte hareket ettiği terörist bombayı kendisine verdi? Kadın terörist bombayla, üstünde kamuflaj elbisesi ayağında postal Taksim’in göbeğine kadar herkesin gözünün içine baka baka gitti. Gitti banka oturdu tam 45 dakika orada bombayı koydu. Bekledi. Altı insanımızı kaybettik. İki ağır yaralımız var. Kadın terörist yakalandı. Ama bombayı ona veren ve suçu örgütleyen şahıs piyasada yok. Sen ne yaptın? Sen terörle mücadele adı altında Taksim'deki saksılarla bankları kaldırdın. İşte senin terörle mücadele anlayışın bu. Mahcubuz dedin. Ben sana mahcupluk ne göstereyim. Görevini layıkıyla yapmayanların kullandığı sözdür. Sen görevini layıkıyla yapmadın. Mahcubuz dediysen, o koltukta niye oturuyorsun? Senin mahcupluğunun bedelini, insanlarımız canıyla ödüyor. Sen terörle mücadele ediyorum diye Taksim’de saksıları kaldıracağına o kamuflaj elbiseli kadını önceden yakalatabilseydin" diye konuştu.

"ASLA KAÇAMAYACAKSIN"

"Son olarak skandal bir itirafta bulundun" diyen Özkoç, "Taksim patlamasından sonra dedin ki… ‘Nusaybin’de, Kızıltepe’de, Kamışlı’da olduğu gibi birçok terör örgütünün fink attığı, ajanların kol gezdiği bir yer yok’ dedin. Nusaybin ve Kızıltepe, Mardin’in ilçeleri değil mi? Yani sen, ‘Türkiye’de terör örgütleri ve yabancı ajanlar fink atıyor’ dedin. Sen İçişleri Bakanı’sın. Sadece orada değil, Taksim’de fink atıyorlar, sayende. Az önce, ‘Daha önce büyük terör olayları oluyordu, şimdi o büyüklükte yok’ dedin. Altı canı kaybettiğimiz terör olayı, senin için küçük bir olay mıdır? Kars Emniyet Müdürün, ‘71 ilde DEAŞ örgütlüdür’ dedi. Şimdi bunlar, bu topraklarda fink atıyorlar diyorsun. Sen bu suç örgütlerine vatandaşlık verdin. Bir dakika oturmaman gerekir. Ama sen gülmeye devam edeceksin. Er ya da geç, Süleyman Soylu; yaptıklarının hesabını vereceksin. Sen örnek gösterilen değil, ibret alınacak bir İçişleri Bakanısın. O yüzden de asla kaçamayacaksın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Engin Özkoç İstiklal Caddesi Saldırı Süleyman Soylu