İmamoğlu'ndan seçim çalışmasına katılan bakanlara tepki: "Topunuz gelin ne olacak!"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmak üzere bakanların AKP'nin seçim çalışmalarına katılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak! Kasap dükkânı bilmem ne dükkânı gezerek oy istiyorsun, üzülüyorum kendisine, yazık" dedi.

İmamoğlu'ndan seçim çalışmasına katılan bakanlara tepki: "Topunuz gelin ne olacak!"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cendere Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap Gezisi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Temel amacımız Türkiye'de siyasetçi olmanın, kamu yöneticisi olmanın, seçilmiş ya da atanmış kim olursa olsun, millete ait olmanın, milletin parasıyla iş yapıyor olmanın hassasiyetiyle yürünmesi. Yoksa biz ne bir parti devletiyiz ne de bir parti belediyesiyiz..." ifadelerini kullandı.

"Seçimi kazanmanız durumunda bu Türkiye'ye nasıl bir mesaj olacak?" şeklindeki bir soruya İmamoğlu, "Gayet güzel bir mesaj olacak. İçi demokrasi dolu, milletin dediği olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" cevabını verdi.

"BENİ KÖTÜLEYEREK KENDİNİ KÖTÜLÜYOR"

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un "İstanbul depreme hazır değil?" yorumlarına ilişkin İmamoğlu, "Sanki Ekrem'in elinde sihirli değnek var. Siz 99 depreminden bu yana 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz, bunun 17 senesinde iktidarsınız, Türkiye'yi yönetiyorsunuz, hiçbir şey yapmadınız. Beni kötüleyerek kendini kötülüyor acemi aday. Onun için birlikte düzeltelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

31 MART MESAJI

31 Mart seçimlerine ilişkin mesaj veren İmamoğlu, "Mesele bir belediye başkanlığı seçimini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi... Tarihe gömülürse demokrasi canlanacak, tarihe gömülürse bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak. Tarihe gömülürse hukuk ve adalet kendine gelecek" diye konuştu.

BAKANLARIN SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın AKP'nin seçim çalışmalarına katılması da sorulan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Eskiden Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olsun diye istifa ettirilir, bürokrasiden insanlar atanırdı ki hak, hukuk çiğnenmesin. Nereden nereye... Demokrasiye bak, gitti! 17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak! Kasap dükkânı bilmem ne dükkânı gezerek oy istiyorsun, üzülüyorum kendisine, yazık, zor durumda Allah yardımcısı olsun, talimat gelmiş gidecek ne yapsın? Yoksa koltuğundan olacak af isteyecek. Öbürlerine üzülüyorum. Ya bu kadar insan yok edilir mi?

Bugün sayın cumhurbaşkanının bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bitap etti. Bizi bırak işimizi yapalım bizi niye yolluyorsun kasap dükkânına oraya buraya. Bakanları niye zor durumda bırakıyorsun? Kamu yöneticisi onlar. Her şeyi birbirine karıştırdı.

Onun için bu sadece bir yerel seçim değil bu mesele bir demokrasi, kamu ahlakı meselesi. Ben sonuna kadar dilimin kemiği niye olsun, milletten aldığın vahları duyurma sorumluluğum var. Sus pus olayım falan olmaz öyle şey. Ben 16 milyon insanın temsilcisiyim, bütün haksızlıklara hak ettiği cevabı vermekle yükümlüyüm."

MURAT KURUM'A YANIT

Bir gazetecinin "Murat Kurum 5 yılda 65 kilometre metro yapıldığını itiraf etti" şeklindeki sorusuna İmamoğlu, "Herkes bir gün doğru yolu buluyor, bulacak. Yüzde 87'yi tutturdu, 65 kilometreyi hesaplayabildi" cevabını verdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Yerel Seçim 2024 Yerel Seçimleri Murat Kurum CHP AKP