CHP’li Öztürkmen’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sözlerine sert tepki

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Cevdet Yılmaz'ın "Türkiye’nin daha fazla göçmen işçiye ihtiyacı var" sözlerine "Milyonlarca göçmenin sorumlusu AKP'nin iki yüzlü politikalarıdır" diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Öztürkmen’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sözlerine sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “Türkiye’nin daha fazla göçmen işçiye ihtiyacı var” sözlerine sert tepki gösterdi.

Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi de olan Öztürkmen, “Bu ifade AKP kadrolarının ülke gerçeklerinden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Cevdet Yılmaz’ın sözleri ya açıkça aymazlıktır, ya da planlı bir Afgan, Filistinli, Suriyeli göçmen alma amacı taşımaktadır.” dedi.

MONTAİGNE'NİN SÖZLERİYLE KARŞILIK VERDİ

CHP’li Öztürkmen, resmi olmayan rakamlarla Türkiye’de 10 milyona yaklaşan işsiz ordusunun bulunduğunu, çeşitli branşlardan 3 milyon üniversite mezununun iş bulamaz hale geldiğini belirterek, “Gençlerimiz iş aramak için yurtdışına gitmeye çalışırken, doktorlarımız ve akademisyenlerimiz ‘giderlerse gitsinler’ diyerek adeta kovulurken bu neyin hesabı?” diyerek tepki gösterdi. Öztürkmen, Yılmaz’ın açıklamasına Fransız düşünür Montaigne’nin “Adaletin olmadığı yerde ahlak da olmaz” sözleriyle de karşılık verdi.

"MİLYONLAR GÖÇMENİN SORUMLUSU AKP'NİN İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARIDIR"

İktidarın ülke gerçeklerinden ve toplumdan uzaklaştığını belirten Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “Türkiye’yi sistematik biçimde gelir adaletsizliğiyle derinleşen yoksulluğa iten, meslek liselerini kapatıp İmam Hatip’lere çevirerek uzmanlık gerektiren sektörlerde istihdamı yok eden, üniversiteleri niteliksizleştiren ve gelecek ümidi taşıyamayan gençlerimizin, milyonlarca göçmenin sorumlusu AKP’nin bu iki yüzlü ve aymaz politikaları sorumludur” açıklamasında bulundu.

Etiketler
Cevdet Yılmaz Mülteci krizi