CHP'li Özel: Emin Alper, Boğaziçi Üniversitesi'ne destek veriyorum demiş, ağrınıza gitmiş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yönetmen Emin Alper'den geriye istenen ödeneği hatırlatarak "yle gastronomi konusundaki Michellin yıldızıyla övünüp Cannes'da memleketi temsil edene Boğaziçi'yi destekliyorsa ver parayı faiziyle demek doğru bir mevzu değildir" dedi.

CHP'li Özel: Emin Alper, Boğaziçi Üniversitesi'ne destek veriyorum demiş, ağrınıza gitmiş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru cevap kısmında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sorular sordu, yönetmen Emin Alper'den geriye istenen ödeneği hatırlattı.

Özel, "Yönetmen Emin Alper Kurak Günler filmiyle finansal yapı desteği almış. 20 ay sonra geri istiyorsunuz. Gerekçeniz senaryo değişmiş. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir denetim yok. Süresi içinde de bildirmişler herhangi bir itirazınız olmamış. Ne zaman Emin Alper çıkmış, ödül töreninde Boğaziçi Üniversitesi'ne destek veriyorum demiş, ağrınıza gitmiş. Desteği geri istediğiniz film 2022'de üç büyük uluslararası film festivalinde Türkiye'yi temsil eden tek film. Öyle gastronomi konusundaki Michelin yıldızıyla övünüp Cannes'da memleketi temsil edene Boğaziçi'yi destekliyorsa ver parayı faiziyle demek doğru bir mevzu değildir" dedi.

Öte yandan gazeteci Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı istismar skandalını da gündeme getiren Özel, "6 yaşında evlendirilen çocukla ilgili o çocuğun muameleyi gördüğü vakıfla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu bakan olarak sayın grup başkanvekili dedi ki sonda doyurucu bir açıklama yapacak. Bir kelime etmedeniz" diye konuştu.

Etiketler
Emin Alper Özgür Özel Ağrı Boğaziçi Üniversitesi