CHP'li Budak'tan Kültür Bakanı'na: Cari açık 6 milyar geriledi Biz sizin hangi rakamınıza inanalım

CHP Antalya Milletvekili Osman Budak, Kültür Bakanlığı'ının açıklamadığı TÜİK revizyonu nedeniyle cari açıkta 6 milyar gerileme olduğunu söyledi. Budak, "Biz sizin hangi rakamına inanalım. TÜİK'in hangi rakamına inanalım. Bu muhasebe kayıtlarıyla asla açıklanamaz" dedi.

CHP'li Budak'tan Kültür Bakanı'na: Cari açık 6 milyar geriledi Biz sizin hangi rakamınıza inanalım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam ediyor.

CHP Antalya Milletvekili Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un paylaştığı turist artış sayılarına dikkat çekti.

Budak, Ersoy'un konuşmasından sonra yeniden kürsüye gelerek "Benim verdiğim rakamları tek tek söyleyeceğim. İtalya'nın artışı yüzde 196, İspanya yüzde 220 artış Yunanistan yüzde 191 artış, Türkiye yüzde 108 artış. Gelirlerle de aynı dördüncü sırada. Gelin bunu da açıklayın. TÜİK revizyonunu açıklamadınız. Konaklamayı yüzde 41 diğer harcamaları yüzde 96 arttırdınız. Bu size net olarak şunu söyleyeyim cari açıkta 6 milyar gerilemeye sebep oldu. Biz sizin hangi rakamına inanalım. TÜİK'in hangi rakamına inanalım. Bu muhasebe kayıtlarıyla asla açıklanamaz" dedi.

Bakan Ersoy ise Budak'a şöyle yanıt verdi:

"2021 ile 2022 karşılaştıramazsınız. Biz pandemi sürecini iyi yönettik. Siz gerçek bir karşılaştırma istiyorsanız 2019-2022'yi karşılaştıracaksınız. Gelin beraber dolaşalım Osman Bey, başka türlü anlamıyorsunuz çünkü. Halktan dinleyin."

Etiketler
Cari açık Antalya Milletvekili TÜİK