Babacan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen DEVA Partili başkanlara ilişkin ilk açıklama: 'Üzüldük ve şaşırdık'

DEVA Partisi'nde yaşanan istifa depremlerinin ardından Genel Başkan Babacan konuya ilişkin açıklama yaptı. Babacan, "Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık." dedi.

Babacan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen DEVA Partili başkanlara ilişkin ilk açıklama: 'Üzüldük ve şaşırdık'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'gizli DEVA ziyareti'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, DEVA Partisi’nden istifa eden 13 ilçe başkanının ayrılmayı düşündüklerini bildiklerini ifade ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk” dedi.

Babacan, ‘şaşırdık ve üzüldük’ dediği açıklamalarında konuya ilişkin şunları söyledi:

"İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceklerini bilmiyorduk. Salı günü saat 15:00 civarı öğrendim. İlk öğrendiğimizde üzüldük ve şaşırdık."

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi İstanbul örgütünde geçen gün toplu istifalar yaşandı. Partinin Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman ile 12 ilçe başkanı daha Büyükçekmece’deki bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla bugün partiden ayrıldığını duyurdu.

Toplantıda konuşan Kahriman, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile partinin üst yönetim kuruluna güvenlerinin kalmadığını belirterek şunları söyledi:

“Partiyi sürekli küçülttüler. Maalesef partiyi bu hâle getirdiler. Türkiye’de siyasi parti kuruyorsan, kendine ve ekibine güveniyorsan kendi logonla seçime gireceksin. Eğer bu yüreğiniz yoksa, topluma güven vermiyorsanız, seçmene güven vermiyorsanız başarılı olamazsınız. Kusura bakmayın. Nitekim gelinen noktada DEVA Partisi artık bir parti olarak değil, bir dernek hâline geldi. Ben ve arkadaşlarım bundan sonraki süreçte inşallah ülkemizin, çocuklarımızın geleceği, hukukun üstünlüğü, demokrasi, adalet, özgürlük için mücadele edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle en kısa süre içerisinde ben ve arkadaşlarım inşallah Türkiye’de bu ekip tarih yazacaktır. Bakınız, hep beraber buna şahit olacağız. Bu gördüğünüz ordu ve teşkilattaki arkadaşlarımızla beraber 5 yıl sonra bu kadrolar Allah’ın izniyle ve inayetiyle Türkiye’yi yönetecektir. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Aynı zamanda bize gönül vermiş mahalle başkanlarımıza, bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ben tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 15 gün içerisinde bu bölgede 20 bin kişilik bir toplantıyla safımızı belirleyeceğiz.”

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi Kemal Kılıçdaroğlu