Melih Gökçek'e şok! Grup Yorum davası yolda

Melih Gökçek 19 Mayıs'ı Grup Yorum marşıyla kutladı... Grup Yorum'u hedef gösteren isimler arasında yer alan Melih Gökçek şimdi dava tehlikesi ile karşı karşıya.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı Grup Yorum'un "Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor" parçasıyla kutladı. Halkın Hukuk Bürosu, "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu"na göre fon müziğinin izinsiz kullanıldığını belirterek, Gökçek'i tweetin kaldırılması gerektiği yönünde uyardı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının yıldönümü Gençlik ve Spor Bayramı olarak pek çok ilde kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ise Gençlik ve Spor Bayramı için Twitter’dan yaptığı paylaşımda Grup Yorum’un “Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor” parçasının olduğu bir video kliple kutladı. Söz konusu klipte, Mustafa Kemal’in isminin yer almaması ise dikkat çekti.

Melih Gökçek'e şok! Grup Yorum davası yolda - Resim : 1

Gökçek’in tweetini alıntılayan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) parçanın telif hakkı koruması altında olduğunu, Grup Yorum üyelerinin söz konusu paylaşımdan son derece rahatsız olduğunu belirtti. “Müvekkilimiz Grup Yorum, tam bağımsızlık mücadelesi vermekte olan bir grup olup sizinle fikirsel olarak uzaktan yakından ilgileri bulunmamaktadır” diyen HHB, parçanın izinsiz kullanıldığını belirterek Gökçek’in paylaşımını kaldırması gerektiği yönünde uyardı. Gökçek bu uyarıya rağmen hala kaldırmadı.

Halkın Hukuk Bürosu twitter hesabından şu açıklamalar yapıldı;

İ.Melih Gökçek; Vekaleten Uyarıyoruz;Aşağıdaki paylaşımda #GrupYorum adlı müzik grubunun Telif Hakkı koruması altında olan Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor isimli eserini kullanmaktasınız. Grup Yorum isimli müzik grubunun avukatları olarak şu sebeple uyarıyoruz

Müvekkillerimiz; Ankara Belediye Başkanı olduğunuz sürede Sincan OSB'de emperyalizmin işbirlikçisi sermayenin hizmetini görmenizden ötürü 'manda ve himayenin' rededilmesiyle simgelenen 19 Mayıs gününü kutlamak için eserlerini kullanmanızdan son derece rahatsızdır.
Müvekkilimiz Grup Yorum Tam Bağımsızlık mücadelesi vermekte olan bir grup olup sizinle fikirsel olarak uzaktan yakından ilgileri bulunmamaktadır. Fikir Ve Sanat Eserleri Kanununa göre fon müziğini izinsiz kullandığınız aşağıda linkini verdiğimiz twiti derhal yayından kaldırınız.

Melih Gökçek'e şok! Grup Yorum davası yolda - Resim : 2

Etiketler
Melih Gökçek