CHP'li Erkek: İstanbul seçimi tekrarlanamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP'nin sandık kurulları üzerinden yaptığı itirazın sonuç getirmeyeceğini belirtti.

CHP'li Erkek: İstanbul seçimi tekrarlanamaz

Yerel seçimlerin ardından AKP ve MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili karar haftasına girildi. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) üç bavulla başvuran ve basına yaptıkları açıklamalarda hiçbir somut delil öne süremeyen AKP’liler, YSK’ye seçimin iptali ve yenilenmesi talepli itirazda bulunmuştu. Kurulun kararı en geç Cuma gününe kadar vermesi bekleniyor.

AKP’nin bu talebinin “hukuken geçersiz olduğunu” ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK’nin geçmiş yıllarda aldığı kararları anımsattı.

Antep Şehitkamil İlçe Seçim Kurulu’na YSK tarafından gönderilen yanıtı da anımsatan Erkek, “YSK, geçen yıl aldığı kararla, sandık görevlilerinin ilçe dışından belirlenebileceğini ifade etmiştir. AKP’nin itirazının bu kararlar nedeniyle boşa düştüğü ortadadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, konuyla ilgili BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'e yaptığı açıklamada, “Sandık kurullarının oluşumu her seçimde olduğu gibi yasaya ve YSK kararlarına uygun biçimde gerçekleştirilmiştir. Sandık kurullarının oluşumda bir hata varsa dahi bu o sandıktan çıkan iradeyi sakatlayamaz. Önemli olan sandıktan çıkan seçmen iradesidir” diye konuştu.

Etiketler
Muharrem Erkek Seçim