İBB'de yeni oyun: Çalışanlara HAK-İŞ baskısı

31 Mart seçimlerini önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu'na mazbatası hala verilmedi. Bu süreçte İBB'den dikkat çeken adımlar geldi.

İBB'de yeni oyun: Çalışanlara HAK-İŞ baskısı

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na AKP nin itirazları nedeniyle hala mazbatası teslim edilmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise hem ihalelerle hem de farklı baskılarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Daha önce çeşitli belgelerin yok edildiği iddiaları ile gündeme gelen belediyede çalışanlara baskı yapıldığı iddia edildi. Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu'nun mali bir yükle karşı karşıya bırakılmak istendiğini söyledi.

CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış yarkadaş twitter hesabından İBB çalışanlarının baskı yoluyla Hak-İş sendikasına üye yapılmak istendiğini söyledi.

Yarkadaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan çok sayıda emekçi, HAK - İŞ sendikasına üye olmaya zorlandıklarını belirtiyor. AKP belli ki; giderayak 8900 işçiyi HAK - İŞ'e üye yaparak İmamoğlu'nu görevi devraldığında mali ve siyasi baskı altına almayı amaçlıyor. Takip ediyoruz..." görüşünü paylaştı.

Çalışanlara 'rahat olun' çağrısı yapan Yarkadaş, "AKP'nin İBB'deki sendika taktiği, İmamoğlu'nu büyük bir mali yükle karşı karşıya bırakmayı amaçlıyor. Düne kadar işçilerin sendikal haklarına göz yuman AKP'nin birden bire sendikayı hatırlaması hayli manidar.. İşçi kardeşlerimiz rahat olsun; CHP kimsenin hakkını yedirmez zaten!" dedi.

İBB'de yeni oyun: Çalışanlara HAK-İŞ baskısı - Resim : 1

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Seçim