İşte Maltepe gerçeği

Yandaş medya Maltepe'de şaibe yaratmak için bahane aratıyor. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş yandaşların bir iddasını daha çürüttü.

İşte Maltepe gerçeği

Yandaş medya Maltepe'de şaibe yaratmak için bahane aratıyor. CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş yandaşların bir iddasını daha çürüttü.

Yarkadaş, AKP ve MHP kanadından Maltepe'ye dışarıdan seçim kurulu üyesi getirildiği iddialarını yalanladı. Maltepe'den son durumu paylaşan Barış Yarkadaş, "CHP Maltepe seçiminde 29 bin fark attı..." dedi.

Yarkadaş twitter hesabından şu açıklamayı yaptı;

1-AKP ve MHP, Maltepe Sandık Kurulu üyelerinin bir kısmının ilçe dışından getirildiğini söyleyerek yaygara koparıyor. İktidar medyası aklımızla alay ediyor; topluma da yanlış bilgi veriyor. Meselenin özeti şu: Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 31 Mart öncesi YSK'ya sorar:

2-"Maltepe'de Sandık Kurulları'nı oluşturmamız için yeterli sayıda memur yok. Görev alan memurların bir kısmı da seçim günü gelemeyeceğini bildirdi. Kurulları oluşturmamız için çevre ilçelerden memur talep edip o memurlara görev verebilir miyiz?" YSK'dan Maltepe'ye şu cevap gelir:

3- " İlçe Seçim Kurulları için yeterli sayıda memur yoksa, çevre ilçelerden talep etmeniz ve memurlara görev vermeniz uygundur. İlgili memurların nerede oy kullanacakları da görev çizelgelerinin karşısına yazılmalı ve tutanaklara geçirilmelidir." Gördüğünüz üzere açık ve net...

4- AKP ve MHP, 29 bin oy fark yedikleri Maltepe'de her şey bu denli ortadayken, ellerindeki medyayı da devreye sokarak 'Maltepe seçimlerinde şaibe var' algısı yaratmaya çalışıyor. AKP ve medyasına inanmayın... Meselenin özeti ve gerçeği budur...

AKP ve MHP, Maltepe'deki 1080 sandığı yeniden saydırma kararı aldı. 9 günden bu yana süren sayımda, 262 torba elden geçirildi. Şu ana kadar Binali Yıldırım lehine 89 oy çıktı. İlçe Belediye Başk. ise CHP'ye 12, MHP'ye 22 oy ilave edildi. CHP Maltepe seçiminde 29 bin fark attı...

Etiketler
Barış Yarkadaş Maltepe Milletvekili