'Hukuku siyasete kurban etmeyin'

CHP'li Yarkadaş, İl, İlçe Seçim Kurulları ile YSK üyelerine "Siyasi iktidarın baskılarına boyun eğmeyin, hukuktan ayrılmayın" çağrısı yaptı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, geçersiz oyların yeniden sayılacağı Pendik'teki "Sandık Nöbeti"ne katıldı. Yarkadaş burada yaptığı açıklamada, "Tek bir oyun bile heba edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Pendik'te oyların muhafaza edildiği Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi'nin önünde oy sayımını bekleyen partililerle nöbete katılan Yarkadaş, gazetecilerin sorusu üzerine "YSK ve ilgili kurullar, hukuku siyasete kurban etmeyin, hukuktan ayrılmayın" çağrısı yaptı.

AKP'nin seçim yenilgisini hazmedemediğini ve millet iradesini ayaklar altına almaya çalıştığını vurgulayan Yarkadaş, "AKP sandıkta kaybettiğini, yargıya baskı yaparak kazanmaya çalışıyor. Hiçbir hukukçu bu baskıya boyun eğmesin" dedi. YSK'nın yetki aşımında bulunarak yasalara aykırı kararlar aldığına da dikkat çeken Yarkadaş, "Bu tutumunuzdan vazgeçin" çağrısı yaptı.

Yarkadaş, CHP'ye yönelik hukuksuzluklara karşı direneceklerini belirterek, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yeni Belediye Başkanı'dır. AKP'nin üst yönetimi CHP'li belediye başkanları ile yaşamaya alışsınlar" diye konuştu.

Öte yandan Pendik'te sandık nöbeti tutan CHP'li Barış Yarkadaş, Milletvekilleri Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Fethi Gürer, Serkan Topal, Deniz Yavuzyılmaz ve Alpay Antmen, Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak ile durum değerlendirmesi yaptı.

'Hukuku siyasete kurban etmeyin' - Resim : 1

'Hukuku siyasete kurban etmeyin' - Resim : 2

Etiketler
Ağrı Seçim YSK