Selvitopu ve Ali Engin, kadın dostu kente 'evet' dedi

Muhittin Selvitopu ve Ali Engin Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin hazırladığı Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni imzaladı.

Selvitopu ve Ali Engin, kadın dostu kente 'evet' dedi

Karabağlar Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönemde de Millet İttifakı Karabağlar Belediye Başkanlığı Adayı Muhittin Selvitopu ile Millet İttifakı Narlıdere Belediye Başkanlığı Adayı Ali Engin Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KA.DER) hazırladığı Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni imzaladı.

Törende ayrıca iki başkan Türkiye Engelli Meclisi'nin isteğiyle Engelli Dostu Kent ve Belediye Başkanı Taahhütnamesine de imza attı.

KA.DER öncülüğünde hazırlanarak il ve ilçelerde kadınların haklarını daha üst seviyelere çıkarması planlanan Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni, Millet İttifakı Karabağlar Belediye Başkanlığı Adayı Muhittin Selvitopu ve Millet İttifakı Narlıdere Adayı Ali Engin bir araya gelerek imzaladı.

Karabağlar Kent Konseyi'nde düzenlenen törende Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, KA.DER İzmir Şube Başkanı Nuriye Çelik, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Başkanı Fahriye Kaşka, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Banu Ufacık, siyasi partilerin kadın kolu başkanları, dernek ve konsey üyeleri kadınlar da hazır bulundu.

Kadınlarımızın olduğu yerde sevgi ve hoşgörü vardır

Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni imza töreninde açılış konuşması yapan Muhittin Selvitopu, kadınların ülkemizde yeteri kadar ekonomik, siyasal ve toplumsal hayatta istenilen noktada olmadığını belirtti.

Selvitopu, "Bu konularda bizlere düşen görevler var. Keşke bu tür taahhütnamelere ihtiyaç olmayan bir ülke haline gelebilsek. Karabağlar Belediyesi'nin neredeyse yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımızın olduğu yerde sevgi, hoşgörü ve saygı vardır. Karabağlar Belediyesi olarak Karabağlar'da yaşayan tüm kadınlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.

Belediye olarak semt merkezlerini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz, çünkü semt merkezlerini açtığımızda en fazla kadınlarımız sahipleniyor. Bunu da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullarında çok etkisi olduğunu biliyoruz. Onun içinde Karabağlar'da semt merkezlerini 58 mahallemizde yaygınlaştıracağız" dedi.

Selvitopu'ndan kadın sığınma evi müjdesi

Karabağlar'da yapılacak semt merkezlerinde, kurs süresince çocuklara bakmak için kreşler açılacağını belirten Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin önümüzde ki dönemde kadın sığınma evini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Selvitopu ayrıca, "Sadece bir taahhütnameyi imzalamak değil, inanmak ve yapmak da çok önemli. Biz zaten belediye olarak bunları yapmaya çalışan bir anlayışımız var" dedi.

KA.DER İzmir Şube Başkanı Nuriye Çelik, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir'de kadınlara yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Engelli Dostu Kent ve Belediye Başkanı Taahhütnamesi de imzalandı

Ayrıca bu imza töreninin ardından iki başkan Türkiye Engelliler Meclisi'nin kurucularından birisi olan Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Engelli Anneleri Çalışma Grubu'nun isteği doğrultusunda Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü'ne de imza atarak örnek bir işbirliği sergilediler.

Etiketler
Muhittin Selvitopu