Barış Yarkadaş: Tarımı bitirenlere oy vermeyin

Türkiye'nin tarım arazilerinin yüzde 14'ünün ekilemez hale geldiğini söyleyen Yarkadaş, bu yüzden AKP'ye oy verilmemesi gerektiğini söyledi.

Barış Yarkadaş: Tarımı bitirenlere oy vermeyin

Türkiye'nin tarım arazilerinin yüzde 14'ünün ekilemez hale geldiğini söyleyen Yarkadaş, bu yüzden AKP'ye oy verilmemesi gerektiğini söyledi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "Tarımı bitiren, sekiz milyon insanımızı işsiz bırakan, kentleri yaşanamaz hale getiren AKP'ye ve adaylarına oy vermeyin" çağrısı yaptı.

Kars'ın Susuz İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkan Adayı Oğuz Yantemur'a destek vermek için Susuz'a gelen Yarkadaş, 200 kişinin katıldığı bir kahvehane toplantısında halka seslendi.

Barış Yarkadaş: Tarımı bitirenlere oy vermeyin - Resim : 1

CHP Susuz İlçe Başkanı Savaş Zariç'in organize ettiği etkinlik, Belediye Başkan Adayı Oğuz Yantemur'un halkı selamlamasıyla başladı. Yantemur, Susuz'un hak ettiği hizmeti CHP'yle birlikte alacağını söyledi. Hemşehrilerinin de CHP'ye destek vermesini istedi.

Yantemur'un ardından konuşan Yarkadaş ise Susuz'da da tarım ve hayvancılığın bitirildiğini, bunun sorumlusunun ise AKP - MHP iktidarı olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin tarım arazilerinin yüzde 14'ünün yanlış politikalar yüzünden ekilemez hale getirildiğini belirten Yarkadaş, "İşsizlik bu yüzden artıyor, enflasyon bu yüzden fırlıyor. Gençler bu yüzden iş bulamıyor. Bunların sorumlusu olan iktidara ve ortağına oy değil, ders verin" çağrısı yaptı.

Barış Yarkadaş: Tarımı bitirenlere oy vermeyin - Resim : 2

Yarkadaş, Susuz'da yaşayan hemşehrilerinden bir de istekte bulundu. Yarkadaş şöyle konuştu:

"Sizden bir ricam var... Ankara'da yaşayan akrabalarınızdan Mansur Yavaş, İstanbul'daki akrabalarınızdan Ekrem İmamoğlu, İzmir'dekilerden ise Tunç Soyer için oy isteyin.

Ankara ve İstanbul'u kazanırsak, Oğuz başkanın eli de burada güçlenir. Üç büyükşehirden buraya destek almak ve ilçenin ihtiyaçlarını karşılamak daha da kolaylaşır. Siz CHP'li adayları Başkan yapın, gerisini partimize bırakın. Göreceksiniz, Susuz da İstanbul'daki CHP'li belediyeler gibi hizmete kavuşacak."

Etiketler
Barış Yarkadaş Türkiye