Alper Taş: Erdoğan Beyoğlu'nu kaptırmamak için Bilal'i görevlendirdi

31 Mart seçimlerinde sonucu merakla beklenen Beyoğlu’nda CHP adayı Alper Taş, AKP’nin oy deposu sayılan mahalleleri gece gündüz dolaşıyor.

Alper Taş: Erdoğan Beyoğlu'nu kaptırmamak için Bilal'i görevlendirdi

CHP adayı Alper Taş, Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'a konuştu Erdoğan’ın burayı kaybetmemek için oğlu Bilal Erdoğan’ı özel olarak görevlendirdiğini belirtti.

Yerel seçimlerde sonucu merakla beklenen yerlerden biri de İstanbul’un Beyoğlu ilçesi. CHP’nin aday olarak gösterdiği sosyalist hareketin önemli ismi Alper Taş, bu ilginin önemli nedeni. Belediyesi AKP’nin elinde bulunan Beyoğlu, tarihi semti Galata, ticaret eğlence noktası İstiklal Caddesi ve 1 Mayıs’lara ev sahipliği yapan Taksim Meydanı’nın yanı sıra Haliç sırtı boyunca uzanan mahalleleriyle İstanbul’un tarihi semtlerinden biri. Deyim yerindeyse İstanbul’un kalbinin attığı yer.

KARADENİZLİLER YOĞUNLUKTA

Nüfusu 230 bin 526 olan Beyoğlu’nda son seçimlere göre 170 bin 779 seçmen bulunuyor. Tarlabaşı’nda Kürt ve Roman yoksullarının ağırlıklı olduğu ilçenin, Kasımpaşa, Sütlüce ve Halıcıoğlu gibi bölgelerinde Karadeniz’den, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’dan gelenler yoğunlukta. Demografik yapıya bakıldığında Giresunlular ilk sırada yer alırken, onu Sivaslılar, Mardinliler ve Rizeliler izliyor.

Geçen yıl yapılan 24 Haziran seçimlerinde AKP-MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ilçede birinci çıkarken, AKP oyların yüzde 45.1’ni, CHP yüzde 22.2’sini, HDP yüzde 16.7’sini, MHP yüzde 7.6’sını, İYİ Parti yüzde 6.2’sini ve Saadet Partisi yüzde 1.7’sini aldı. 2014 yılında yapılan son yerel seçimlerinde AKP 47.8 ile birinci sırada yer alırken, onu yüzde 35.2 ile CHP izledi. HDP yüzde 7.3 ile üçüncü parti, MHP yüzde 4.9 ile dördüncü ve SP yüzde 3.2 ile beşinci parti oldu.

OKÇULAR VAKFI BAŞKANI AKP ADAYI OLDU

31 Mart yerel seçimlerinde Beyoğlu’nda Cumhur İttifakı, AKP’li aday Haydar Ali Yıldız ile seçimlere giriyor. Yıldız aynı zamanda Bilal Erdoğan’ın da mütevelli heyetinde bulunduğu Okçular Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı. CHP ise sosyalist hareketin önemli isimlerinden aynı zamanda ÖDP Eş Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’ı aday gösterdi. HDP, aday çıkarmazken Taş’a desteğini açıkladı. Bunun yanında SP ve BBP de aday gösterdi.

EN KALABALIK MAHALLELER AKP’NİN OY DEPOSU

Beyoğlu’nda 45 mahalle bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğduğu yer olan Kasımpaşa bölgesi, Kaptanpaşa (19 bin 233), Hacıahmet (15 bin 101), Kadı Mehmet Efendi (9 bin 694), Küçük Piyale (9 bin 144), Kulaksız (9 bin 364) gibi Beyoğlu’nun en kalabalık mahallelerini kapsıyor. Oy deposu sayılan bu mahallelerin yanı sıra AKP’nin yüksek oy aldığı diğer mahalleler Piyalepaşa, 22 bin 188, Piripaşa 15 bin 426, Halıcıoğlu 12 bin 875, Sütlüce 12 bin 225 ve Örnektepe 10 bin 359 nüfusa sahip. Toplam nüfusu 135 bin 609’u buluyor.

ALPER TAŞ, SEÇİM ÇALIŞMASINI AKP MAHALLELERİNE ODAKLAMIŞ DURUMDA

Beyoğlu’nu kazanmak isteyen CHP adayı Alper Taş da bu nedenle daha çok bu mahallelere yoğunlaşmış durumda. Deyim yerindeyse seçim karargahını buralara kurmuş durumda.

Hem Beyoğlu’ndaki seçim atmosferini gözlemlemek hem de Alper Taş’ın seçim çalışmalarını izlemek için dün Artı Gerçek olarak Kasımpaşa, Halıcıoğlu, Çıksalın ve Sütlüce’yi gezdik. Şunu söylemek mümkün Taş, çevresinde bir motivasyon yaratmış durumda. Her yaştan insan grubunun oluşturduğu kalabalık bir ekip onunla dolaşıyor.

HERKESİN SORUNUNU DİNLİYOR, NOT ALDIRIYOR

Çalışma boyunca AKP’nin kalesi sayılan Kasımpaşa’da çalınmadık kapı bırakılmamış durumda. Karadenizlilerin yoğun yaşadığı bölgede kendisi de Rizeli olan Taş’ın yurttaşlarla konuşmaları, memleket sohbetine dönüşüveriyor.

Çalışma sırasında bir tepki olur mu diye beklerken, tam aksine olumlu bir havayla karşılaşıyoruz.

Bu çalışma sırasında Kasımpaşa’ya yedinci geliş. Bölgeye özel önem verildiği bu sayıdan da belli oluyor. Yurttaşları dinleyen Alper Taş, çalışması sırasında karşılaştığı öğrenciler, okullarında oynayacak bir bahçenin olmamasından şikayet ediyor. Taş, bu sorunu yardımcısına not aldırıyor ve seçildiklerinde bunu çözeceklerini belirtiyor.

Eczanede karşılaştığı yaşlı teyzenin mevcut yönetim için “yeter artık, bunlar değişmeli” serzenişine Taş, “İnsanlar da bıkmış. Değişecek” diye yanıt veriyor.

AKP SEÇİM BÜROSU DA ZİYARET EDİLİYOR

Taş ve ekibi, seçim çalışması devam ederken, mahallede bulunan AKP, seçim bürosunu ziyaret ediyor. Kasımpaşa’dan Halıcıoğlu ve Çıksalın semtlerine geçmeden önce oturduğumuz kahvede Alper Taş ile Beyoğlu’ndaki genel havayı konuşuyoruz. “Bütün çalışma alanımız AKP’nin oyunun yüksek olduğu bölgeler. Bu yüzden Kulaksız, Hasköy, Halıcıoğlu, Kasımpaşa, Sütlüce, Piripaşa’yı dolaşıyoruz” diyen Taş, bu bölgede ev ziyaretlerine önem verdiklerini, AKP ve MHP’ye daha önce oy vermiş ancak şimdi kafası karışık yurttaşların evlerinde toplantı yaptıklarına vurgu yapıyor. Taş, çalışmalardan memnun, “Sahada gördüğümüz tablo bizim lehimize” ifadelerini kullanıyor.

TAŞ: TOPLANTI YAPTIĞIMIZ DERNEĞE BEŞ GÜN SONRA SOYLU GELDİ

Alper Taş, AKP’nin başta “Buralar bizim, buraları bilmezler ve bu semtlere giremezler” şeklinde kendilerini küçümseyip, ciddiye almasa da oluşan olumlu havadan sonra kendilerine karşı kara propaganda başlatıldığını belirtiyor. Kara propagandaya örnek veren Taş, Giresun’un Alucra ilçesi derneğinde yaptıkları bir toplantıdan beş gün sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aynı yere gelerek hakkında “bu terör örgütü temsilcisi” şeklinde bir söylenti yaydığını anlatıyor. Taş, “halkı korkutarak seçim çalışması yürütüyorlar. Buna rağmen kara propaganda etkili olmuyor ve halkımız bu söylentilere itimat etmiyor” diyor.

CUMHURBAŞKANI, OĞLU BİLAL ERDOĞAN’I ÖZEL OLARAK GÖREVLENDİRDİ

Yolda karşılaştığımız bir vatandaş da sözleriyle Taş’ı doğruluyor. Taş hakkında çıkan söylentiler olduğunu belirten vatandaş, bunlara inanmadığını, gelecek olan insanın icraatlarına bakacağını söylüyor.

Taş burayı kaybetmek istemeyen Erdoğan’ın her türlü önlemi almaya çalıştığını kaydederek oğlu Bilal Erdoğan’ı bu bölgede özel olarak görevlendirdiğinin altını çiziyor.

İYİ PARTİ’DEN TAŞ’A TAM DESTEK

Halıcıoğlu’na doğru yola çıkarken seçim çalışmalarında önemli bir gelişmeyi bizimle paylaşan Taş, başta adaylığına karşı çıkan İYİ Parti’nin kendisine şu an destek verdiğini belirtiyor. Taş’a destek, İYİ Partili bir gencin fotoğrafın paylaşması ve ardından Taş’ı ilçe örgütüne davet edilmesiyle başlamış. İYİ Parti’nin desteğini önemsediğini belirten Taş, İYİ Parti’nin Beyoğlu’nda kalabalık bir nüfusa sahip milliyetçi muhafazakâr Alucralılar içinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

'GARANTİMİZ YOK AMA ALIRSAK SÜRPRİZ OLMAZ'

Halıcıoğlu ve Çıksalın semtlerini dolaşan Taş, daha sonra Sütlüce’ye geçiyor. Yoldaki sohbetimiz sırasında seçim beklentisini sorduğumuz Taş, “Garantimiz yok ama seçimleri alırsak sürpriz olmaz” yanıtını veriyor.

Etiketler
Alper Taş Beyoğlu Seçim Mamak