Erdoğan: Ya yola geleceksiniz, ya yola geleceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

17 senedir bütün Türkiye'ye azimle hizmet götürüyoruz. 40 yıldır milletimize hizmetkar olmanın şerefini yaşıyoruz. 2023 hedefleri için durmak dinlenmek yok. 31 Mart'ta bu yüzden yeniden desteğinizi bekliyoruz.

İstanbul ihmale gelmez dedik Binali Yıldırım'ı İstanbul'da aday gösterdik. Ulaştırma Bakanı iken yaptığı projeleri çok iyi biliyor. İnşallah Binali Bey tecrübesini İstanbul ile paylaşıp, önemli projelere imza atacak.

Biz milletimize olan sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz. Hizmetlerimizle de sevdamızı gösteriyoruz. Eserimizin olmadığı ilçe yok.

Bugün Kasımpaşa'da 50 bin konutun açıklamasını yaptık. Kura çekimlerini de kısa sürede yapacağız.

"YOLA GELECEKSİNİZ"

CHP'den İstanbul'u 1994 yılında kurtardık. 1994 öncesinde sağlıkta İstanbul'un hali perişandı. Tedavi ücretleri yüzünden rehin kalan, ölülerini bile hastanelerden alamayan zamanlarımız olmadın mı? Hala utanmadan sıkılmadan kuyruklar var diyor. Bay Kemal bizimkisi yokluk kuyruğu değil, varlık kuyruğu. Bizim derdimiz vatandaşımıza nasıl ucuza besin sağlarız. Eğer 31 Mart'a kadar fiyatlar düzelmezse gerekeni yapacağız. Ya yola geleceksiniz ya yola geleceksiniz.

Raylı sistemlerde 1994 öncesi sadece 34 km olan raylı sistemi 170 km'ye çıkardık. Toplamda 288 km uzunluğundaki metro hatlarının yapımları devam ediyor. Hedefimiz İstanbul'u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmaktır. 1994'ten bugüne İstanbul'un yeşil alanlarını altı kat arttırdık. Spor tesislerini arttırdık.

Vahşi çöp depolama alanlarının olduğu bu şehri modern çöp toplama alanlarıyla dönüştürdük. Ümraniye'de vahşi depolama yüzünden 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP demek bu.

İMAR BARIŞI

İmar Barışı’yla, İstanbul genelinde 1 milyon 700 bin vatandaşımızın sorununu çözdük.

(Fiyat artışları) 31 Mart’a kadar bu iş düzene girdi girdi, girmedi yeni planlamamız var. O adımları atacağız.

Dünyada örneği olmayan bir projenin, üç katlı Büyük İstanbul Tüneli projemizin etüt çalışmalarına başladık.

Etiketler
Esenyurt Miting Recep Tayyip Erdoğan