Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül ve DSP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül ve DSP açıklaması

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Pendik'te, Sultanbeyli'de kanaat önderleriyle beraber olduk. Onların sorunlarına nasıl çözüm ürettiğimize onlara anlatmak gibi çabamız oldu. Mitingleri ihmal etmiyoruz. İstanbul'da bugün yaptığımız toplantılar mitinglerden daha etkiliydi. Günde 1-2 mitig yapmak yerine 4 toplantı yapmak daha yararlı oluyor.

Devletin imkanlarıyla kalkıyorsunuz seçim propagandası yapıyorsunuz? Bu ahlaklı birşey mi? Ne yaparsa yapsın insanların içi yanıyor. Mutfakta yangın var. Erdoğan'ın konuşması vatandaşın umurunda bile değil.

Hangi partiye oy verirse versin bütün vatanndaşlara saygı duyarım. Ben siyasal partiyi eleştiririm. Vatandaşın ne günahı var? Demokrasinin gereği budur. İnsanları kutuplaştırmayız.

TÜRKİYE 2 PARTİLİ SİSTEME Mİ GİDİYOR?

Gidebilir de. Bu seçim demokrasiden yana olanlarla, demokrasinin karşısında olanların seçimidir. İnsanları terörist ilan edip, kutuplaştırmak yana değiliz. Hal esnafı ne zaman terörist oldu? Mazlumun yanında olan bir siyasi anlayıştayız.

Vatandaşlarımızın huzurdan yana olan adaylardan yana oy vereceklerini düşünüyorum. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na oy vereceklerini düşünüyorum.

SAĞLA İŞ BİRLİĞİ

Tabanımız açısından da oturduk konuştuk. Türkiye'nin bu yaşanan krizi, demokrasi açma gibi vatandaşın bir görevi var. Demokrasiden yana olanlar biraraya geldiğine göre, oturduk uzun uzun konuşuldu. Onlardan 2 genel başkan yardımcısı, bizden 2 genel başkan yardımcı konuştuk. Örgütlerin de nabzını tuttuk. Bu işbirliği altını özenle çizeyim. Çıkarsız bir işbirliğidir. Ne bizim açımızdan ne İYİ Parti açısından özel bir çıkar sağlarız olmamıştır. İşbirliği yaptığımız yerlerde Türkiye'yi nasıl baskıcı bir rejimden kurtararız bunu düşünüyoruz.

Çektiğimiz adaylarımız. Hangi gerekçe ile adaylıklarının geri çekildiğini iyi biliyorlar. Demokrasi tarihinde örnek olacak bir işbirliğini gerçekleştirdik. Hemen bir panik havasıyla öbür tarafta (AKP-MHP) işbirliğine gidildi.

İDRİS NAİM ŞAHİN

(İdris Naim Şahin'in İYİ ve CHP adayı olacaktı iddiaları) Ben Meral Hanım'la bu konuyu hiç görüşmedim.

Londra'da bir avuç tefeciye 16 yılda ödenen faiz 149 milyar dolar. Bu paranın yarısının yarısı çiftçiye verseniz, çiftçi dünyayı bekler.

BEKA SORUNU

Beka sorunu olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin beka sorunu yok, yöneticilerin var. Kendi geleceklerinden endişe duyuyorlar. Kendi gelecekleri olmayacakta o yüzden beka diyorlar.

Erdoğan'ın söylediği çok güzel bir laf var "Borç alan emir alır" diye. Şimdi emir alıyorlar. Trump'ın 'Türkiye'yi mahvederim' tweetine Erdoğan ve Bahçeli tepki verdi mi? Ben tepki gösterdim. Bunlar (Saray) bi açıklama yaptılar "Yarın Erdoğan Trump'la görüşecektir" diye.

BAY KEMAL

Bay Kemal, hırsızlık yapmaz, namuslu adamdır! Bay Kemal oğluna telefon açıp "Oğlum paraları sıfırladın mı?" demez. Bay Kemal'in oğlu bedelli askerlik yapmaz.

HDP ile işbirliği yapmadık. Biz siyasal partiyiz. Herkesimin oyunu isteriz. Biz en çok oyu geçmişte AKP'ye oy veren vatandaşlardan alacağız.

MART'IN SONU BAHAR SLOGANI

'Ben MHP'liyim bu seçimde CHP'ye oy vereceğim' dedi bugün yaptığım toplantıda bir vatandaş. Böyle onlarca yüzlerce örnekle karşılaşıyoruz.

Biz Şanlıurfa'da ve Adıyaman'da Saadet Partisi'nin adaylarına oy vereceğiz.

CANAN KAFTANCIOĞLU

İstifa düşüncesi kendi düşüncesidir. Sonra istifasını geri çekti. Ben bütün eleştirileri (PM'de) büyük bir sabırla dinledim.

FATİH MEHMET BUCAK

Evet belediye başkan adayımız. Kazanacak.

HDP'nin aday çıkarmamasını onu onlara sormamız lazım. Aday çıkarmadıkları zaman oylar kimlere gider bilmiyoruz.

(HDP seçmenin yüzde kaçı size oy verir?) HDP'nin eş genel başkanını davet edersiniz onu ona sorarsınız. Biz HDP'nin işleyişini nasıl karar vereceğini bilemiyoruz.

DSP

DSP'ye 2 arkadaşımızı gönderdik. DSP'deki arkadaşları bu görüşmeyi medyaya yansıtmayalım dediler. DSP'ye niye böyle davranıyorsunuz diye suçlamak gibi bir düşüncemiz yok.

DSP'YE GEÇEN BELEDİYE BAŞKANLARI

(Oy bölünmesi olur mu?) Hayır. Diyelim ki siz 3 dönem 5 dönem belediye başkanlığı yapmışsınız kendinizi vazgeçilmez görüp başka bir partiye geçiyorsanız bu etik değil.

ABDULLAH GÜL

Sayın Gül zaten bu konuda açıklama yaptı. Yakın zamanda değil 6-7 ay önce belkide. Taşeron işçileri Türkiye'nin gündemine getiren kim, onlara kadro verilmesinin yolunu açan kim? Biziz. Asgari ücretin 2 bin 200 lira olması söyleyen kim biziz. Asgari ücretlilerin sorunlarını dile getiren kim? Biziz. Onun dışında emekliler var. Emekliye 2 maaş ikramiye verilmelidir diyen kim? Biziz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sokak ekonomisi çalıştayı düzenledik. Bunlar sahipsiz insanlar.

Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül ve DSP açıklaması - Resim : 4

BERAT ALBAYRAK'A DOLAR SALVOSU

Hayatı boyunca cebinde dolardan başka para bulundurmamış bir damat işsizliğin ne olduğunu bilir mi?

Her mahalleye bir kreş bizim belediye başkanlarımız yapacaklar. Çocuklara süt yapabilir miyiz yapacağız. İstanbul, Adana, Mersin, Antalya'da yapacağız...

İzmir'in çiftçisi çok fazla şikayetçi değildir. Neden? Sütünü İzmir Büyükşehir Belediyesi alır.

3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehrin düştüğü hale bakın. Erdoğan ne diyordu dikey mimari değil, yatay mimari. Ocak ayında geldiler Ankara'da dikey mimariyi Erdoğan imzaladı.

"İSTANBUL'U ALACAĞIZ, EKREM BEY SICAK MESAJLAR VERİYOR"

İstanbul'da onların hayal edemeyeceği şeyi yapacağız. Çok güzel, mutlu bir İstanbul, yeşil İstanbul. İstanbul'u alacağız. Herkesin oyuyla alacağız İstanbul'u. Ekrem Bey'in toplumun her kesimine sıcak mesajlar veren bir arkadaşımız. AK Partiliyi, MHP'liyi, HDP'liyi, Saadet Partiliyi, DP'yi, DSP'yi rahatsız eden bir demeci var mı hayır! Toplumun her kesimini kucaklaşıyor.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE YEŞİL VADİ'Yİ GÖRÜNCE BELEDİYECİLİK BU DEDİM"

Ekrem Bey, Beylikdüzü'de büyük başarılara imza attı.Ben Yeşil Vadi'yi görünce 'işte belediyecilik budur' dedim. Her tarafta ağaçlar var. Çevrede insanların oturup, yeşilli seyredecek kafeler var. Şimdi insanlar eğlenmeye de, dinlenmeye de oraya gidiyor. İnsan kıt kanaat imkanlarıyla burayı böyle yaptıysa, devasa bütçeyle İstanbul'a ne yapılmaz, her şey yapılır.

Ekrem Bey, İstanbulluların oylarıyla gelecektir. Gerçek anlamda İstanbul'a hizmet edecektir.

Etiketler
Abdullah Gül Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk