Yıldırım: İnsanlar seçim havasında değil, ekonomik kaygılar ağır basıyor

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart'ta sayılı günler kala halkın gündeminde yerel seçimin çok da yer kaplamadığını, ekonomik kaygıların ağırlıkta olduğunu ifade etti.

Yıldırım: İnsanlar seçim havasında değil, ekonomik kaygılar ağır basıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Binali Yıldırım 1994’ten beri meydanlarda. O nedenle bu seçim kampanyasına ilişkin gözlemlerini soruyorum. “Seçime 1 aydan az kaldı ama çok da seçim havasında görmüyorum insanları” diye karşılık veriyor. Ekonomik kaygıların ağır bastığını ifade ediyor. Araya girip MHP seçmeninin yaklaşımını soruyorum. MHP seçmeninin ilgisinden memnun. “Müthiş bir ilgileri var, müthiş bir kabullenme var. Zerre kadar tereddütleri yok MHP yönetiminin. MHP tabanı fevkalade yanımda duruyorlar, çok güzel destek veriyorlar. İki yaka bir sevda diye bir slogan üretmişler. Çok hoşuma gitti. İttifak sağlam” diye karşılık veriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortak miting yapacakları yerlerin başında İstanbul geliyor. Binali Yıldırım, ortak mitingin “cumhur ittifakının tabanda daha fazla kaynaşmasına, ittifakın ruhuna ve seçimlere yansımasına ciddi faydası olacağı” düşüncesinde.

Etiketler
Binali Yıldırım Seçim Yerel Seçim