Demirhan Elçin: Belediye Meclis toplantıları mahallelerde olacak

CHP’nin Artvin Belediye Başkan Adayı Demirhan Elçin, seçildiği takdirde ilk icraatlarının belediye meclisi toplantılarını mahallelere taşımak olduğunu belirtti.

Demirhan Elçin: Belediye Meclis toplantıları mahallelerde olacak

CHP’nin Artvin Belediye Başkan Adayı Demirhan Elçin, seçildiği takdirde ilk icraatlarının belediye meclisi toplantılarını mahallelere taşımak olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Belediye Başkan Adayı Demirhan Elçin BirGün Dilan Şahinbaş’a konuştu. “İnsanlarımız sorunlarını dile getirmekten ve mevcut yönetenleri eleştirmekten korkuyor, çekiniyor” diyen ve bunun bir memleket sorunu haline geldiğini söyleyen Elçin, göreve seçilirse ilk icraatlarından birinin belediye meclisi toplantılarını mahallelerde yapmak ve halkı bu toplantılara katmak olduğunu söylüyor.

► Yaklaşık 2 aydır sahadasınız, çalışmalar yapıyorsunuz. Halk adaylığınızı nasıl karşıladı? Sahada gördüğünüz tabloyu aktarır mısınız?

Gördüğüm şu ki, insanlarımız dertli. Artvin’in birçok çözülmemiş sorunu mevcut ve her şeyden önemlisi insanlarımız sorunları dile getirmekten ve mevcut yönetenleri eleştirmekten korkuyor, çekiniyor. Bu nokta sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir konu esasında; yerelin değil ülkemizin sorunu.

Halkımız adaylığımı memnuniyetle karşıladı bunu görüyorum. Bizden beklenenler var, binlerce kişinin umudunun temsilcisi olmak kolay bir iş değil ama şükürler olsun bu süreci azim ve kararlılıkla götürüyoruz.

HER UYGULAMA TARTIŞMALI

► AKP 2014’te Artvin’de seçimi kazandı ve bir dönemdir belediye başkanlığını yürütüyor. Bu dönemde AKP’nin yaptıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Halkın AKP’ye karşı, AKP’nin ortaya koyduğu icraatlar hakkında yorumları neler, bu durumla ilgili gözlemleriniz nelerdir?

Mevcut Belediye Başkanı Artvin’de bazı değişimleri gerçekleştirmek istemiş ancak iktidarın desteğine rağmen başarısız olmuştur. Artvin halkının gönlüne girmeyi başaramamıştır.

Genel olarak Artvin halkı AKP belediyesinden memnun değil; anketler de bunu söylüyor, bizim sahadaki çalışmalarımız da bunu gösteriyor. Artvin Belediyesi’nin tartışılmayan bir tek uygulaması dahi yoktur denebilir. Çünkü istişare edilmeden, birkaç kişiden oluşan dar grupların verdiği kararlar uygulanıyor.

Aslında AKP’nin yapmadığı veya yapamadığı projelerle ile çok ilgilenmiyorum. Ben her zaman Artvin için daha iyisini nasıl yapabilirim düşüncesi içerisinde ekibimle birlikte hareket ediyorum.

İLK İCRAATLAR

► Eğer belediye başkanı seçilirseniz faaliyete geçireceğiniz ilk icraatlar neler olacak?

İlk icraatımız; belediye meclis toplantıları mahallelerde olacak, mahalle halkı toplantımızı izleyecek ve sürece önerileriyle katılacak. Kent estetiğine, şehir içi ve mahalle yollarına aşırı önem veriyorum. Şehir içi yol revizyonu benim çocukluk hayalim. Belediye bu konuya önem göstermedi, eksik bıraktı. Görev süremiz boyunca Artvin’i daha yaşanabilir bir kent yapmak için çalışmalar yapacağız. Belediyeye ait sosyal tesisler esnafımızla rekabet etmeyecek. Gençlerimize özgür internet alanları yaratacağız. İlk icraatlarımız genel hatlarıyla bunlar olacak. Bunların dışında birçok projemiz var kısa süre içerisinde paylaşacağız.

►Belirlediğiniz projelerin kaynakları belli mi?

En önemli kaynak insan kaynağıdır. İnsan kaynağı ile barışık olursak ekonomik kaynağı mutlaka yaratırız. Tasarruf tedbirlerini uygulayıp savurganlığı bertaraf edersek en büyük kaynak yaratılmış olur. Artvin Belediyesi bütçesi şu anda yönetilemiyor korkunç şekilde israf ve savurganlık var; bunu AKP’liler bile inkâr edemiyor. Bizler göreve geldiğimizde; İller Bankası’ndan alınan pay, bütçe disiplini, Avrupa Birliği fonları, başarılı belediyelerle yapılacak olan işbirliği anlaşmaları ile projelerimizi finanse edeceğiz. Bu konuda vatandaşımız müsterih olsun, her projemizin kaynağı vardır ve yaratılır.

İKTİDAR GÜCÜNE RAĞMEN…

► Artvin Belediyesi’nin yüklü bir miktarda borcu olduğu söyleniyor, başkan seçildiğinizde bu borcu nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz?

Şurası bir gerçek ki başkanlık mazbatasını aldığımda çok da iç açıcı olmayan bir mali tablo ile karşılaşacağım. Ancak mali konularda benim ciddi birikimim ve tecrübem vardır. Serbest Muhasebeci ruhsat sahibiyim. Esnaf teşkilatlarının çatı organizasyonu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nda Bütçe ve Mali konulardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Orada da göreve başladığımda bazı mali sıkıntılar vardı ancak görevimi bırakıyorken mali olarak çok iyi bir seviyede bıraktım. Dolayısıyla bu durum beni korkutmuyor. AKP 5 yılda borçlandıysa, biz de 5 yılda öderiz.

Ancak göreve geldiğimde benim ana konsantrasyonum sadece borç ödemek değil hizmet üretmek olacaktır. Esasında iktidar belediyesinin bunca imkân ve iktidar gücü içerisinde bütçe yönetimi konusunda bu denli başarısız olmasına anlam veremiyorum.

ÇEVRE SORUNLARI

► Artvin merkez ve ilçelerinde, halk taşocağı, hidroelektrik santralları gibi birçok çevre sorunuyla yüz yüze geliyor ve şimdiye kadar açılan ya da görülen birçok çevre davası söz konusu. Belediye CHP’de olsaydı bu sorunlar yaşanmazdı diyenler de oluyor. Siz bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Çevre konusundaki duyarlılığımı ve kararlılığımı tüm Artvin halkı biliyor. Artvin’in yeşiline, dokusuna zarar veren hiçbir uygulama ve projeye onay vermeyeceğiz. Daima çevreye duyarlı, çevreyi koruyan çevreyi ve insanı ön planda tutan politikalarla Artvin’imizi yöneteceğiz. Artvin halkı da bu konuda çok duyarlıdır zaten, farklı bir uygulamaya izin vermez, Artvin halkı çevresini korur.

Etiketler
Artvin Demirhan Elçin