DSP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

DSP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Çağrı Bağatur oldu.

DSP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Adana’nın eski Belediye Başkanı merhum Av. Ege Bagatur’un oğlu Çağrı Bağatur olduğunu açıkladı.

DSP Adana İl Başkanı Selami Gördebil, DSP’nin Sarıçam’da Celal Güven, Çukurova’da Halil Gözüyeşil, Seyhan’da İlkay Buldu’yu aday göstereceğini Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da Av. Çağrı Bağatur olduğunu ifade etti.

DSP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu - Resim : 2Çağrı Bağatur

ÇAĞRI BAĞATUR KİMDİR?

Tarsus Amerikan Koleji mezunu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Tarım Hukuku üzerine yaptı, Çevre ve Tarım Hukuku konulu doktorasını yine Çukurova Üniversitesi’nde sundu.

Bağatur Avukatlık Bürosu ve BAB Strateji ve İş Geliştirme Danışmanlık A.Ş.’nin kurucu ortağı. Sigorta Tahkim Komisyonu’nda Hakemlik yapıyor. 2015 yılı itibariyle de resmi arabulucu olarak, hukukun gelişen bu alanında da faaliyetlerini devam ettiriyor.

Dr.Bağatur’un uzmanlık alanları; hukuk (sözleşmeler, tahkim, sigorta, reklam, birleşme ve devralma, hastane işletmeciliği, özelleştirme, rekabet, dış yatırım, idare hukuku, iflas), bilgi yönetimi (Sivil Toplum Örgütleri, satış güvenliği) ve toplam kalite yönetimi olup, “Reklam Hukuku ve Aldatıcı Reklamlar” konusunda Kültür Üniversitesi Tasarım Fakültesinde yüksek lisans dersi verdi.

Dr. Bağatur Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin hukuk danışmanı olarak 1999 yılından itibaren; AB, Avrupa Birliği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve çeşitli belediyeler bünyesinde pek çok çalışma ve projeye katkı sunmuştur.

İlaveten, kendisi sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlara mesleki ve meslek dışı konularda 40’ı aşkın eğitim vermiştir. Türkiye Barolar Birliği’nin aylık yayınında Çevre, Sigorta ve Tarım Hukuku konularında birçok makalesi yayınlandı.

2007 – 2008 yıllarında Türkiye ve Avrupa’da Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk avukatlık bürosu olan Bağatur Avukatlık Bürosu, “EFQM Mükemmellikte Kararlılık” ve “EFQM Mükemmellikte Yetkinlik” belgeleri ile ödüllendirildi.

Dr. Bağatur, İstanbul Barosu, International Association of Lawyers, Pangea-Net, Entrepreneurs’ Organisation, Kalder, TEİD, Buğday ve Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Adana Seyhan Rotary Kulübü, Acarkent Rotary Kulübü, Junior Chamber International, Kereitsu Forum ve Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği üyesi. Av. Jülide Işıl Bağatur ile evli ve 3 çocuk babası.

Etiketler
Adana Ağrı