Romanlardan CHP'ye 31 Mart'ta destek sözü

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Roman STK başkanları ve Roman vatandaşlar Meclisin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimlerinde tam destek için Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM'de ziyaret ettiler.

Romanlardan CHP'ye 31 Mart'ta destek sözü

İzmir, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Zonguldak, Manisa ve Samsun’dan TBMM’ne gelen Roman STK başkanları ve Roman vatandaşlar Meclisin ilk Roman Milletvekili olan Özcan PURÇU ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimlerinde tam destek için Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisindeki odasında ziyaret ettiler ve destek sözü verdiler.

Romanların yoğun olarak yaşadığı illerden Ankara’ya gelen Roman temsilciler TBMM’de Roman Milletvekili Özcan PURÇU eşliğinde Meclis'te yaptıkları toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Kılıçdaroğlu ile görüşen Romanlar yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisini destekleyeceklerini ve seçim sürecinde de rol almak, çalışmak istediklerini ifade ettiler.

Burada konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Romanların her geçen dönem daha fazla siyasette rol aldıklarını ve CHP’ye katılımlarının artarak sürdüğünü belirterek hem yerelde hem genelde Romanların hak ettiği temsile kavuşmaları isteklerinin de altını çizdi.

Purçu, “Kimsenin ötekileştirmediği, yatağa aç girmediği, eşit, özgür ve iş güvencesinin sağlandığı belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri. Refah sıralamasında listenin en üstündeki belediyeler yine Cumhuriyet Halk Partisi.

Romanlar, bu ülkede eşit şekilde, huzur içinde ve ötekileştirilmeden yaşamak, çalışmak ve üretmek istiyor. Bu ortamı da ancak CHP ve CHP Belediyelerinin olduğu illerde ve ilçelerde bulabiliyorlar.

Bu nedenle hep birlikte çalışacak hep birlikte kazanacak ve hep birlikte eşit şekilde yaşayacağız. Martın sonu tüm halkımız için olduğu gibi Romanlar için de bahar olacak” dedi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili Seçim TBMM