Hamdi Sedefçi BTP'den aday oldu

Hamdi Sedefçi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Türkiye Partisi'nden Edirne Belediye Başkan adayı oldu.

Hamdi Sedefçi BTP'den aday oldu

1989-2014 yılları arasında 4 dönem Edirne Belediye Başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız Türkiye Partisi'nden Edirne Belediye Başkan adayı oldu. Sedefçi'ye BTP rozetini, düzenlenen törende BTP Genel Başkan Yardımcısı Fuat Şengül taktı.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 4 dönem belediye başkanlığı yapmış olan inşaat mühendisi Hamdi Sedefçi'yi Edirne'den aday gösterdi.

Edirne'de düzenlenen BTP Genel Başkan Yardımcıları Fuat Şengül ve Harun Kayacı da katıldığı basın toplantısıyla BTP rozetini takan Sedefçi Bağımsız Türkiye Partisi'nden Edirne belediye başkan adaylığını ilan etti.

HAMDİ SEDEFÇİ İDDİALI KONUŞTU

BTP Genel Başkan Yardımcısı Fuat Şengül tarafından yakasına BTP rozeti takılan Hamdi Sedefçi ise "Ben Edirne gibi kutsal bir şehre 20 sene belediye başkanlığı yaptım" dedi ve şöyle devam etti: "Bu süre boyunca hep partiler üstü oldum, bütün insanlara elimi uzattım. Herkesin belediye başkanı, abisi, babası olmaya çalıştım. Bu dönem için aday olacağımı söyleyerek bir süre önce gezilere başlamıştım. 2 yıl boyunca 24 mahallemizde esnaf kardeşlerimizle görüştüm, sevgi ve saygı gördüm. Yıllar sonra hala sevgi ve saygı görmek benim için onur ve şereftir. Ben hayatım boyunca hep namusun gibi söz vermişimdir ve yapmışımdır. Edirne bir laf söyler; 'Hamdi Başkan söz verdi mi yapar' der. Biz öyleyiz. Birçok partide siyaset dışı eylemler yapıldığını görmekten üzüntü duyuyorum. Edirne bu eylemlerle iki adaya mahkûm edilmek istemiyor. Bir düzen kurulmaya çalışıldı, Edirne halkının sandıkta Recep Gürkan ve Koray Uymaz arasında seçim yapması istendi. Bu başarılı oldu gibi görülüyordu. İnsanlara seçme hakkı tanımak istemediler. Sonuçta Allah büyük, bize yardım etti. Bağımsız Türkiye Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile görüşerek bugün bana partiden aday olma onurunu bahşettiler. Biz bu partide cumhuriyete, Mustafa Kemal'e sahip çıkarak hizmet yapmanın yollarını biliyoruz ve vaat ediyoruz. Edirne halkı 5 yıldır hizmetsiz kaldı, mağdur edildi. Biz bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. İnşallah 1 Nisan'da hem CHP'ye hem AK Partiye şaka yapacağız, onları sandığa gömeceğiz. Bağımsız Türkiye Partisi'nin bayrağını Edirne kalesine dikeceğiz."

'HAYDAR BAŞ 'ATATÜRK VATANDIR' DİYEN BİR İNSAN'

"2004 yılında DYP'den Edirne Belediye Başkan adayı olan Ümit Mıhlıyanlar ve yine 2004 yılında Genç Parti'den Edirne Belediye Başkan adayı olan Bülent Kahyacı kardeşim şu anda benim yanımda" diyen Hamdi Sedefçi, "Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Atatürk'ün kitabını yazan, 'Atatürk vatandır' diyen bir insandır. Biz Atatürkçüyüz, biz cumhuriyetçi insanlarız. Sonuçta bizim rehberimiz Atatürk'tür arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

HAMDİ SEDEFÇİ KİMDİR?

1950 yılında Edirne'de doğan Hamdi Sedefçi, ilk, orta ve lise öğrenimini Edirne'de tamamlayarak, 1976 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1989 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı'na seçilen Sedefçi, 1994 yılındaki seçimlerde de ikinci kez kazanarak bu görevine devam etti.

1999 yılındaki seçimi kaybeden Hamdi Sedefçi, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde CHP'den üçüncü kez Belediye Başkanlığına seçildi.

Sedefçi, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde de dördüncü kez Edirne Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 1989'daki seçimde 35 bin 634 oy (yüzde 36.6) alarak belediye başkanı seçilen Hamdi Sedefçi, 1994'te 29 bin 112 oy (yüzde 21.2), 2004'te 44 bin 709 oy (yüzde 31.6) ve 2009'da ise 68 bin 317 oy (yüzde 35.8) alarak başkan seçildi.

Etiketler
Edirne Seçim Türkiye Yerel Seçim