CHP'nin seçim bildirgesinde 'huzur belediyeciliği' vurgusu

CHP 10 Şubat’ta seçim bildirgesini açıklayacak.

CHP'nin seçim bildirgesinde 'huzur belediyeciliği' vurgusu

CHP 10 Şubat’ta seçim bildirgesini açıklayacak. Belediye başkan adaylarının yanı sıra yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarının da davet edildiği törende 12 maddelik bir bildirge açıklanacak.

3 bölümden oluşacak bildirgenin ana unsuru ekonomik sorunlar karşısında yerel ekonomik kalkınma modeli olacak, “Ülkede huzur, yerelde huzur, evimizde huzur” belediyeciliği vurgusu yapılacak. “Martın sonu bahar”, “Derman Belediyeciliği” sloganlarına “Bereketli, huzurlu, özgür kentler” sloganının da eklenmesi bekleniyor.

Aday belirleme sürecini büyük ölçüde tamamlayan CHP’de sıra seçim bildirgesine geldi. CHP’nin yerel seçim vizyonunu ve vaatlerini içeren seçim bildirgesinin açıklandığı toplantı aynı zamanda aday tanıtım toplantısı olacak.

ADAY GÖSTERİLMEYEN BAŞKANLAR ÇAĞRILDI

10 Şubat’ta Ankara Spor Salonu’nda yapılacak toplantıya ilan edilen bine yakın belediye başkan adayı, milletvekilleri, il-ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adaylarının tümü çağrıldı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu gibi yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları da genel merkez yöneticileri tarafından tek tek aranarak davet edildi.

‘HUZUR BELEDİYECİLİĞİ’

Edinilen bilgiye göre aday tanıtımı öncesi CHP belediyeciliği ile ilgili bir kısa film gösterimi olacak. Ardından CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak. Kılıçdaroğlu konuşmasında 12 maddeden oluşacak bir bildirgeyi de kamuoyuyla paylaşacak.

Bildirgenin geniş metni, “Partinin yerel yönetim anlayışı, yerel ekonomik kalkınma projeleri politikaları, kent ve çevre” olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Bildirgenin ana unsuru ekonomik sorunlar karşısında yerel ekonomik kalkınma olacak. Bu temelde çözüm önerileri yer alacak. Ekonomiyle ilişkili olarak “ülkede huzur, yerelde huzur, evimizde huzur belediyeciliği” vurgusu yapılacak. “Evimize, mahallemize, ülkemize huzur getireceğiz” denilecek.

‘BEREKETLİ, HUZURLU, ÖZGÜR KENTLER’

CHP’nin yerel seçim sürecinde kullanacağı ana sloganlardan biri “Martın sonu bahar” olacak. Bunun yanı sıra “Derman Belediyeciliği” sloganı da çalışmalarda kullanılmaya başlandı. CHP ayrıca “Bereketli, huzurlu, özgür kentler” sloganını kullanmayı planlıyor.

‘ÜRETEN-ÇÖZEN BELEDİYECİLİK’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bildirgeyle ilgili şunlar söyledi:

“Biz üreten ve çözen belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Yaşamın her alanından kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bir evde çocuk yatağa aç giriyorsa o da bizim sorumluluğumuzda. Yerel yönetim anlayışımız çevreye, insana, çocuğa, gence, doğaya, hayvana her anlamda hakkını temsil eden bir anlayış.

Bunu yaparken de temel düşüncemiz mutlaka insanlara yaşam güvencesi vermek. Bildirgemizi açıkladığımız törende bu anlamda önemli bir açıklamamız olacak. Gerçekçi, ayağı yere basan ve bu ülkede hiç kimsenin yaşam güvencesinin tehdit altında olmadığı bir yerel yönetim tarif edeceğiz.”

‘YATAY-DİKEY MİMARİ DEĞİL PLANLI KENTLEŞME’

AK Parti’nin manifestosunu eleştiren Torun, “Bir muhalefet partisinin açıklaması gibi. 16 yıldır genelde iktidarda olacaksın, 24 yıldır yerelde metropol kentlerde iktidar olacaksın ve şimdi dikey büyüme, çarpık kentleşme, rant diyeceksin. Hem görevdesin hem de şikayet ediyorsun. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Dikey-yatay mimari değil “planlı kentleşme” sorunu yaşandığını anlatan Torun, bildirgede de buna vurgu yapılacağını söyledi. Torun, “Bugün eğer İstanbul’un sorunu çözülemiyorsa temel sorun plansız kentleşmedir. İstediğiniz kadar köprü yapın, istediğiniz kadar alt-üst geçit, tüp geçit yapın. Ne yaparsanız yapın. Plansız metropol şehirlerini 25 yıldır yönettiniz şimdi işin içinden çıkamıyorsunuz. O nedenle hepsinin çözümü planlı kentleşmede” dedi.


Etiketler
Seçim