Melih Gökçek'ten Abdulkadir Selvi'ye: Anlama özürlü!

Geçmiş dönem Ankara'da belediye başkanlığı görevinde bulunan Melih Gökçek, Abdulkadir Selvi'nin kendisini eleştirmesine tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Abdulkadir Selvi'ye: Anlama özürlü!

Selvi, CHP-İYİ Parti ortak adayı Mansur Yavaş'ın Makedonya kökenli olduğunu iddia eden Gökçek'e, "Sanki çok büyük bir yüz kızartıcı suçmuş gibi" dedi. Gökçek ise Selvi'yi 'karşı tarafa hizmet etmek'le suçladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in, İYİ Parti ve CHP’nin yerel seçimlerdeki adayı Mansur Yavaş’ın ‘Makedon’ olduğunu iddia etmesi tartışılmaya devam ediyor.

Gökçek’in iddialarını Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi’nin ‘Mansur Yavaş’a Beypazarı’ndaki 7 kuşak sülalesini toplayıp, bu vatan topraklarını terk etmek düşüyor’ demesine Gökçek, Twitter hesabından tepki gösterdi. Selvi’nin ‘Soy sop tartışması nereye gidiyor?’ başlıklı yazısını eleştiren Gökçek, “Bugün nasibimiz medyacılardan açıldı… Bizden gözüküp, bizim cenaha yağ çekip, gerçekte karşıya hizmet eden sembollerden birisi, Abdulkadir Selvi” dedi.

Mansur Yavaş için, “Makedon olduğunu ispat edersem adaylıktan çekilecek misin?” sözlerinin çarpıtıldığını savunan Gökçek, Selvi’ye “Sen bile bile insanları enayi yerine koyup, olayı çarpıtmaktan utanmıyor musun?” dedi.

Gökçek paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi, “Dayanamamış bugün Mansur Yavaş’a yağ üzerine yağ. Sonunda da ne şiş yansın ne kebap yansın Özhaseki’ye yağlar. Samimi söylüyorum Selvi, ya tam bir anlama özürlü ya da tam bir algı yönetimcisi.

Ben ‘Mansur Yavaş Makedonyalı, Öz be öz Ankara’lı değil’ diyerek büyük bir suç işlemişim. Ya Selvi, benim annem Kosovalı, yani göçmenim. Ben nasıl Mansur Bey’i yüz kızartıcı suç gibi Makedonyalılıkla suçlarım. Tam tersine ceddinle iftihar etmekten utanma diyorum. Sen bile bile insanları enayi yerine koyup, olayı çarpıtmaktan utanmıyor musun?”

‘BANA DA CEVAP HAKKI VERİNİZ’

Selvi’nin köşesinin yayınlandığı Hürriyet gazetesine de seslenen Gökçek, “Yazarlarınızın köşesini kişisel kin ve ihtirasları için kullanmasına lütfen müsaade etmeyiniz. Selvi’nin benle hesabı varsa Twitter’dan gelsin. Yok Hürriyet’te kişisel kinlerini tatmin edecekse,bana da cevap hakkı veriniz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ankara Abdulkadir Selvi Melih Gökçek