Aysemin Gülmez: '‘Ataşehirlilere rağmen’ hiçbir proje yapmayacağız'

İstanbul’un önemli ilçelerinden Ataşehir’de CHP’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Avukat Aysemin Gülmez projelerini açıkladı.

Aysemin Gülmez: '‘Ataşehirlilere rağmen’ hiçbir proje yapmayacağız'

İstanbul’un önemli ilçelerinden Ataşehir’de CHP’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Avukat Aysemin Gülmez projelerini açıkladı.

Birgün gazetesinden Dilara Şimşek'e konuşan Av.Gülmez, “Belediyeyi bir hizmet yuvasına dönüştüreceğiz ve odağında insan ve yaşam olan bir yönetim anlayışı kuracağız. İnsan odaklı çağdaş yönetim anlayışıyla Ataşehir sakinlerinin isteklerine kusursuz uyum ile yanıt vereceğiz. Ataşehir’i insan odaklı çağdaş yerel yönetim anlayışıyla yöneteceğiz. Atılan her yeni adımda katılımcı demokrasiyi işler kılacağız, ‘Ataşehirlilere rağmen’ hiçbir faaliyette bulunmayacağız” diyor.

► Neden aday oldunuz?

Ataşehir, İstanbul Anadolu Yakası’nın dışa dönük yüzü olarak yeni ve nadide ilçelerinden. Burada insan odaklı, kültürel ve sosyal alanda başarılacak işler, ülkenin de çehresine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek. Ataşehirli olmanın yüklediği sorumluluk gereği belediyeyi Türkiye’nin örnek belediyesi yapmaya hazırım. Ataşehir’i insan odaklı anlayışla hakettiği sosyal ve kentsel değere kavuşturmak arzusundayım. Belediyeleri “Ben Yaptım Oldu” diyen orta çağ kafasıyla yöneten zihniyeti tarihe gömerek örnek olacağız.

► Neler yapacaksınız?

Ataşehir Belediyesi’ni katılımcı yerel demokrasinin, bütün anlayışlara saygı ve hoşgörünün merkezi haline getireceğiz. İnsanlara; memleketlerine, eş, dost ve akraba anlayışına göre değil, liyakatlerine ve uzmanlığına göre istihdam sağlayacağız. Kentlerin insan unsurunu merkeze alarak tasarlanması gerekiyor. Yurtdışına yaptığım çalışma gezilerinde kentlerin mimarisi ve yaşam kültürü üzerine faydalı bilgiler edindim, önemli gözlemlerde bulundum. Evlerin mimari yapıları, sokakların ve kaldırımların düzeni, ağaçların konumlanması, parkların büyüklüğü ve çok amaçlı kullanımı gibi kentle ilgili hemen her şeyin insana verilen değer merkezli yapılandığını gördüm. Bu anlayışla şekillenen toplumsal yaşamda insanların mutlu olduklarını ve kendilerini güçlü ve güvende hissettiklerini gözlemledim. Biz bugüne kadar bu şekilde düşünmeden hızlı ve kısa yoldan icraat yapma gayretiyle kentsel becerilerimizi ve insan odaklı hoşgörü unsurlarını hiçe sayarak oluşturduk. Beton yığınları arasında nasıl halk odaklı insan odaklı yeni yaşam alanları tasarlarız fikrine odaklandım. Ataşehir’in nadide sakinleri, bu can sıkıcı şartlarda yaşamak yerine; huzurlu, gece gündüz rahat ulaşım imkânları ve alternatifleri olan, elektrikleri, suları sıklıkla kesilmeyen, otopark sorunu olmayan, kaliteli ve yaşanabilir bir Ataşehir’de yaşamayı hak ediyor.

► Belediyecilik anlayışınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Ataşehir İnsan Odaklı Kent Programı adında merkezinde insan ve sosyal yaşam olan büyük ve güçlü bir planla yola koyulup Ataşehir için Ataşehirlilerle birlikte hızla faaliyete başlayacağım. Tasarruflu bir anlayışla, fedakar ve istikrarlı bir yaklaşımla birlikte hızla sonuç alacağımızdan eminim. Disiplinli, dürüst ve şeffaf bir anlayışla yönetmeye aday olduğumuz Ataşehir Belediyesi’nin gireceği bu cesur planlama süreci Ataşehir sakinlerine kısa sürede büyük fayda sağlayacaktır.

► Bunları nasıl yapacaksınız?

İlçemizde, kimsenin ayrıcalıklı olmadığı, herkesin eşit ve dostlukla, empati yaparak yaşadığı, demokratik bir kent kültürü oluşturmak hedeflerimizin başında geliyor. Biz, hiç kimseyi “öteki” haline getirmeden, elele vererek, “biz” bilincini yerleştirmek istiyoruz. Kutuplaşma değil, beraberce sorun çözme üzerine odaklanacağız. Ataşehir’i bir orkestra şefi gibi yönetmek istiyorum. Bir klasik müzik orkestrasında nasıl farklı sesler çıkaran farklı müzik aletleri uyum içinde bir sanat eseri icra ediyorlarsa, biz de Ataşehir’in farklı sorunlarını o konuyu bilen uzmanlar ve halkla birlikte, uyum içinde çalışarak çözeceğiz.

Sosyal demokrat belediyeciliğin temeli, yurttaşlara üretim ve istihdam alanları oluşturmak ve bölüşümde adaletli olmaktır, yani belediyenin ekonomik yatırım ve hizmetlerinin hangi kesimlere verileceği sorunudur. Ataşehir’de onyedi mahalle var, bu mahalleler arasında sosyal ve ekonomik açıdan, başka deyişle yaşam kalitesi bakımından büyük farklar gözleniyor. Bu nedenle biz alt gelir gruplarının ihtıyaçlarından başlayarak, her bölgeye farklı projelerle hizmet götüreceğiz. Bizim önceliğimiz sosyal refah, sosyal eşitlik, sosyal güvence ve dayanışmadır.

ÖNCELİKLİ PROJELER

♦ Her mahallede Mahalle Enstitüleri’ni kuracağız.

♦ Resim, desen, heykel, metal, seramik, tekstil atolyeleri kurulacak.

♦ Afetlere karşı Erken Uyarı eğitim alanı oluşturulacak.

♦ Her yaşlı kendi mahallesinin huzur evinde kaldığında yabancılık çekmez ve toplumsal alandan çekilmez.

♦ Mahallenin kooperatifleri kurulacak.

♦ İyi besin için Sağlıklı Gıda Projemizi uygulayacağız.

♦ Geleceğe dönük yenilikçi fırsatların çekim merkezi şeklinde bir “TeknoKent” kuracağız.

Etiketler
Ataşehir