'56 klasörü ne zaman okudunuz?'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi iddiasıyla tahliye kararına itiraz etmişti. Eren Erdem'in itirazı bugün değerlendiriliyor.

'56 klasörü ne zaman okudunuz?'

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi iddiasıyla tahliye kararına itiraz etti.

CHP PM üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, tahliye kararının ardından hakkında çıkarılan yakalama kararıyla yeniden tutuklanmasına itiraz için hakim karşısına çıktı.

Eren Erdem ve avukatlarının savunmalarının ardından, savcı "Tutukluluğun devamı"nı istedi. 24. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya saat 15.15'e kadar ara verdi.

Mahkeme avukatların tahliye talebini inceledikten sonra, yaklaşık 15 dakika sonra kararını açıklayacak.

Duruşmayı CHP'li isimler Mahmut Tanal, Gökan Zeybek, Aykut Erdoğdu, Barış Yarkadaş, Cemal Canpolat ve Sezgin Tanrıkulu izliyor.

"HAKKIMDAKİ 56 KLASÖRÜ NE ÇABUK OKUYUP KARAR VERDİNİZ?"

CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda duruşmayla ilgili detaylar verdi.

Yarkadaş, "Eren Erdem 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Şu an duruşma salonundayız. Eren Erdem'le sohbet ettik. Morali ve sağlığı yerinde. Duruşma biraz sonra başlayacak, mahkeme muhtemelen kapalılık kararı verecek; ardından da 'tutukluluğa devam' kararı verecek.

Eren Erdem, diplomatik pasaportunu göstererek, "Benim kaçacağıma dair şüphe gereksizdir. Gitsem giderdim. Hakkımdaki 56 klasörü ne çabuk okuyup karar verdiniz? Kararların gece gelen telefonlarla verildiğini tüm dünya biliyor. Bu kararların bir hükmü yok. Dosya çöktü'' dedi." ifadelerini kullandı.

'56 klasörü ne zaman okudunuz?' - Resim : 1

'56 klasörü ne zaman okudunuz?' - Resim : 2

Etiketler
Eren Erdem Savcı Tahliye