'Aziz Bey’le en ufak bir sorun yaşamadık'

Milliyet yazarı Onur Çakır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le konuşmasını aktardı.

'Aziz Bey’le en ufak bir sorun yaşamadık'

CHP'li Soyer, Aziz Kocaoğlu ile ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirtirken, "Aziz Bey’e benim büyük saygım var. İzmir için yaptığı işlere çok saygı duyuyorum. " ifadelerini kullandı.

İŞT O YAZI:

Siyaset ısındıkça bilgi kirliliği de artıyor. Örneğin; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ismi 2014’ten bu yana Büyükşehir için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i istemediği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. Kocaoğlu, bu iddiayı hemen yalanladı; böyle bir şey olmadığını söyledi.

Geçenlerde Tunç Soyer’le birçok konuyu ve projeyi konuşma fırsatı buldum. Her zamanki gibi samimi yanıtlar verdi. Sohbetimizin bir bölümünde “Maaşları bile ödeyemiyor” söylemlerini hatırlattım, şunları söyledi:

“10 senedir maaş ödeyemediğimiz bir an olmadı. Çok sıkıntılı bir bütçe devralmıştık. 2009’da belediyeyi devraldığımızda bütçemiz 10 milyon, borcumuz 40 milyondu. Şu anda da borcumuz var. Türkiye’de belediyelerin borçsuz olması ender bir durumdur. Devletin yasaları, bize tüccar muamelesi yapıyor. Mesela haciz uyguluyor. Bana haciz uygulayan, vergi dairesi kadar devletim. Borcumuz sürdürülebilir. Tekneyi yürütüyoruz. Bizim ne yazık ki yerel yönetim reform paketine ihtiyacımız var. Bize özgü koşullardan bunu söylemiyorum. Bakış açısıyla zihniyet değişikliği lazım. Vergi dairesi bana haciz uyguluyor. Bana, ‘Çalıştırdığın işçinin vergisini vereceksin’ diyor. Ben çalıştırdığım işçi ile kamu hizmeti yapıyorum. Babamın çiftliğini idare etmiyorum. Bütçemdeki yetersizlikten dolayı o işçinin vergisini ödeyemediysem sen bana haciz uygulayamazsın. Sen bana kaynak yaratmak zorundasın. Varsa eksik, yanlış yönetimim, sen bana bunun hesabını sorarsın. Ama düzgün yönetiyorsam, çalıp çırpmıyorsak o zaman sen bana kaynak yaratmak zorundasın. Çünkü; sen devletsen ben de devletim.”

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini istemediği yönündeki iddiaları Başkan Soyer’e sordum, çarpıcı yanıtlar verdi.

‘Beni üzmedi’

“Bununla ilgili bir haber çıkmıştı. Kırmızı çizgisi Tuncay Özkan, Tunç Soyer diye... Kendisini hemen aradım. Bana, ‘Yok öyle bir şey. Ben böyle bir şey söylemedim. Bunlar uyduruluyor’ dedi. Daha sonra bir törende bir araya geldik. Böyle bir şey söylemediğini kamuoyu önünde ifade etti. Aziz Bey’le bugüne kadar aramızda en ufak bir soğuk, üzücü diyebileceğim hiçbir şey yaşanmadı. Ne bir kaş kalkması, ne bir ses yükselmesi söz konusudur. Asla kendisini kıracak bir şey yapmadım. O da beni hiçbir zaman üzmemiştir. Böyle bir ilişkimiz olmadı. Aziz Bey’e benim büyük saygım var. İzmir için yaptığı işlere çok saygı duyuyorum. Türkiye’de bu kadar ciddi bir ekonomik kriz yaşanırken, hep inişli çıkışlı birçok şey yaşanırken uluslararası derecelendirme kuruluşlarında üç tane AAA almak, gerçekten her türlü takdirin üzerinde bir şey. Bu gerçekten büyük başarı. Süt Kuzusu projesi o kadar doğru bir proje ki... Bundan sonra kim büyükşehir belediye başkanı olursa olsun, bunları sürdürmek zorunda. Tarım alanında yaptığı birçok proje var. Takdir edilmesi gereken şeyler. Aziz Başkan’ın bana karşı en ufak bir tepkisi olduğunu düşünmüyorum. Aramızda en ufak kırıcı bir şey yaşanmadı. Belli çevrelerin uydurduğu şeyler var. 10 senedir ne ben saygısızlık etmişimdir ne o beni kırmıştır.”

Sonuç olarak; her iki taraf da ortada bir sorun olmadığını söylüyor. Bana kalırsa da bir sorun yok. Kocaoğlu’nun, Soyer ismine karşı çıkacağına ihtimal vermiyorum.

Aziz Kocaoğlu’nun kimleri istemediği belli! Bunu en azından CHP’liler biliyor.

Etiketler
Tunç Soyer Seferihisar